merhaba arkadaşlar 4 haziran 2012 doğumlu bir oğluşum var. 40 gunlukten sonra sutum azaldığından dolayı aptamil 1 bebek sutune başladık. ilk once emziriyorum. sonra bebek sutunun kutunun ustundeki ayına gore veriyorum. 3 gun sonra 5. ayımızı dolduruyoruz. iki gundur aptamil bebek sutunu icmiyor. muhtemelen sıkıldı bıktı. bende yavaş yavaş meyve suyu meyve pureleri veriyordum zaten. şimdi iki gundur sutu icmediği icin tamamen ek gıdaya başlamış durumdayız. sabahları standarttır 8:30da kalkarız 9da emer 9:30 da tekrar yatar hic birşey yemiyor sonra 10:30da kalkınca ben bebeğime patates ve havuc puresi yapıyorum yiyiyor sonra 4 saat arayla meyve puresi yoğurt falan veriyorum. kavanoz mamalarından veriyorum. maşallah bir kerede bir kavanozu bitiriyor banamısın demiyor. versem daha yiyecek ama ben vermiyorum acaba yanlışmı yapıyorum.bazende bebek sutunu icmediği icin icerisine bir adet elme olsun veya armut olsun haşlayıp icine karıştırıp veriyorum. cunku sute ihtiyacı olduğunu duşunuyorum. sizlere sormak istediğim şey;
-onceden ek gıdaya başlamadan once 4 saatte bir yiyiyordu. şimdi ek gıdaya başlayınca afalladım resmen. mesela meyve puresi vericem tabiki once her defasında emiyor sonra bir kavanozu(125 gr.) yiyiyor 4 saat sonra sebze puresi veriyorum gene bir kavanozu yiyiyor 4 saat sonra bebeğim icin kendi mayaladığım yoğurdu veriyorum gene bir kavanoz yiyiyor. sizce 4 saat arayla cokmu acıkıyorda hepsini yiyiyor. daha versem daha yiyecek ama bana sanki cok geliyor vermiyorum acaba cocuğu acmı bırakıyorum boylede. kafayı yiyeceğim nolur tecrubeli anneler yazın bana lutfen