selam herkese.bu benim buraya yazdığım ikinci hikayem şukurler olsun Rabbime.ilkini merak edenler http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-oykuleri/192677-kizimla-macerali-dogum-oykumuz.html buradan bakabilir.
cok şukur oğlumu kucağıma aldım ama nasıl...
29 ekim sabahı orta halli bir ozel hastane istanbul.herşey ayarlandı.sabah ilk ameliyat.epiduralli sezeryan.ameliyat kolay sayılırdı.sadece sonlara doğru biraz goğus ağrısı sıkışma vs yaşadım.oğlum cıktı yanıma getirdiler.tosbağam cok tatlıydı.neyse odama geldim tabi epidural ağrı pompası takılı oohhh mis gibiyim.şen şakrağım.ama şimdilik.
bebişim emmeyi beceremedi.uykusu acılmadı.benden de zaten sut gelmiyordu adam gibi.akşama doğru acıktı sut yok.ebeler hemşireler ablam herkes uğraşıyor yok olmuyor.hem ememiyor sıpa hemde aclıktan ağlıyor.ben artık doğrulmaya başladım yavaş yavaş.her ağladığında alıp emzirmeye calışıyorum.gucum yok ama kendimi zorluyorum.strese girmeye başladım.tum vucudum terliyor ama ne ter.zırıl zırılım.kac kez ustumu değiştirdim.gece acayip ağrım olmaya başaldı.pompadan morfin yolluyorum ama nafile.ayaklarımdaki uyuşukluk aynen duruyor.sağ bacağım iyi ama sol tamamen yok.epiduralden diyorum.hemşireler akşam kaldırmışlardı bir kez zor durmuştum.eşim tuvalete zor goturdu.sabaha karşı ağrılarım bir yandan oğlumu ağmalaları bir yandan deliricem artık.hemşireler geliyor kimse ben de dahil neden bu kadar ağrı cektiğime bir anlam veremiyoruz.cunku epiduralde verilen ilactan otesi yok.en kuvvetlisi.daha ne yapılabilir ki.sabah oldu tuvalete gitmem lazım.eşim zorla goturdu.artık ağlıyorum yuruyemiyorum.bu işte bir terslik var diyorum.tuvaletten kalkarken iki ayağımda bir anda yok oldu ve yere yığıldım.ayyyy Allahım o nasıl bir acııı size anlatamam.eşim son anda kendini frenledi az kalsın dizleri dikişlerime geciyordu.off nasıl bir feryatsa bendeki bebişim kordudan ağlar,butun personel odaya doluşu yatağa aldılar guc bela.kiloluyum da bi de.bebek hemşiresi hemen oğlumu aldı goturdu.
ben artık ya beni uyutun ya da oldurun diye ağlıyorum.ebeler de ağlıyor nerdeyse benle.bu işte bir terslik var acaba epidural sol ayağımın sinirlerine ters etki mi yaptı diyorum olamaz oyle birşey diyorlar.anestezi dr u arandı o da epidurali cıkarın iğne yapın demiş.hemşireler cıkarmak icin arkamı acınca tum gercek acığa cıktı.
ben okadar terlemişim ki sırtımdaki epidulain hortumunu sabitleyen bantlar hepsi yerinden cıkmış hortumda gele gele icerde bir iki santim kalmış.ben pompadan bastıkca ilac benim sol ayağı iptal etmiş.herkes şaşırdı ilk defa boyle birşeyle karşılaşıyorlar tabi ama ben anlamıştım bunu.haklıymışsın dediler.
ustum başım değiştirildi iğnem yapıldı.bebişimi de mamayla doyurmuşlar garibim silip supurmuş butun mamayı.dr um geldi dedim ki ben aclıktan oluyorum artık normal beslen dedi.aslında aclıktan da sutum gelmedi.eşim gitti dışardan murat muhallebicisinden tavuklu pilav aldı ama ben nasıl yiyorum.herkes beni seyrediyor.ustune de tavukgoğsu ohh.karnım doyunca yavaş yavaş sut gelmeye başladı.
iki gun sonra evimize geldik.banyomu yapınca sutum bol bol gelmeye başaladı Allahıma şukur.tosun paşam EMREm 4.180 gr 53 cm doğdu.hastaneden cıktıktan sonra birinci haftadaki kontrolumuzde sadece 100 gr verğini gorunce cok mutlu olduk.demekki damla da olsa sutum yaramış.
bu benim hikayem hepinize kupe olsun.şimdi bebişimle ilgilenmeliyim