Selam arkadaşlar...

benim 7 ayını dolduran bir kızım var. ilk 5 ay boyunca yalancı emzik verdim aynı zamanda beni de guzel emiyordu...
5.ayında emziği bıraktırdım, bunun uzerinden 2 ay gecti, kalabalık bir misafirlikte bile cok huzursuz parmakları dahil herşeyi agzına goturmeye calışıyor (diş kaşıntısından mı? ) oğle ve ikindi uykusu 1er saati gecmiyor, boş biberonun ucunu verdiğimde deli gibi emiyor ve rahatlıyor sakinleşiyor, ama midesine gaz dolar diye cok kısa sure sonra geri cekiyorum biberonu....
eşim ben ve kendisi strese giriyoruz diye duşunup emzik verme taraftarı.yatakta 10-15 dakika boyunca gozleri kapalı halde ama nasıl yatacağını bilemeyen biri olarak ağlıyor ve sonra yatıyor, yatırma konusunda sabırlıyım ancak ilk aylarda emzik kullandıran bir anne olarak 7.ayını tamamlamış bir bebeğe en azından geceleri veya huzursuz olduğunda bir misafirliğe gittiğimizde rahat edelim diye tekrar emzik vereyim mi diye duşunuyorum...
o emziği dişleri kaşındığı zaman bile ciğneyip rahatlıyor sanırım sadece emme amaclı değil gibi.ama cok tereddutluyum verip vermeme konusunda!!!!

Soru1) Tekrar emzik vermesem bebeğim ileride hırcın ve huysuz biri mi olur.bunun etkisi cok mu ağır olur? huysuz ve hırcın mı olur biraz buyuyunce?

Soru2) Geceleri kolay yatsın ve kalabalık bir yere gittiğimizde ziyaretlerimizin 1 saatten fazla SUREBıLMESı icin Emzik versem ve bazı zamanlarda hic vermesem bu bebeğin psikolojisini bozmaz mı?

Soru3) Hic emzik vermesem bu bebek 1 yaşını doldurduğu zaman huzursuzluk yapmaya ve elini agzına goturmeye devam eder mi? arkadaş Ziyaretlerimiz 1 saatten az surmeye devam eder mi Hani diyorum ki eğer 1 yaşında herşey normale doner ise 3-4 ay daha dişimi sıkıp hic emzik vermeden oyalayabilirim diye duşunuyorum...

EN ONEMLı GORDUĞUM SORU 3.... LUTFEN ozellikle 3.soruya olan cevaplarınız benim icin COK onemli anneler...CADIARZU

Şimdiden vereceğiniz detay ve yardımcı cevaplarınız icin teşekkur eder, sevgiler sunarım