Arkadaşlar emin bircok premature annenin en buyuk sorunlarından biri bebişler kucuk doğdukları icin ememiyor ve biberona alışıyor.
Benim oğluşum 29 haftalık doğdu ve 2 aydan fazla kuvezde kaldı,bu sure zarfında sonda ve biberonla beslendiği icin beni emmeyi reddeti.
Uzun sure sadece makinayla sağıp biberonla beslediğim icin sutum de cok azaldı,denemediğim yiyecek,icmediğim cay kalmadı nerdeyse ama nafile sutum artmadı .
Sutumun cok az olmasına rağmen onu emzirmeye alıştırmanın yollarını cok araştırdım,belki beni emerse sutum artar diye duşundum ve sonunda slikon goğus uclarını keşfettim.
Şimdi bu slikon uclar sayesinde oğluşum biberon veya emzik niyetine beni emiyor belki emdikce sutum de artar cunku makinadan ciddi anlamda farklı olduğunu hissediyorsunuz..
Her annenin bu bağı kurması,duyguyu yaşaması lazım.Eğer siz de benim gibi aynı sorunu yaşıyorsanız hele ki sutunuz de varsa hic durmayın bir slikon uc edinin.
Ben philips aventin kucuk boy uclarını aldım,sert olucaklarını duşunuyordum ama bir slikon biberon ucundan daha yumuşak olduklarını soyleyebilirim.Buyuk ve kucuk olmak uzere farklı boyları var.
Daha uygun fiyatlı,farklı marka uclar da var ama denemedim...
Emzirmeye gec kaldım diye de duşunmeyin,benim oğlum şimdi 3,5 aylık,duzeltilmiş 1 aylık ...yani 3 aydan sonra bile memeye donuş olabilir.
İlk denemeniz başarısız olabilir,cok ac olduğunda denemeyin,bir de emziğe alışıksa emzik aradığı zaman emzirmeyi deneyin.
Ayrıca hic sutu kalmayan veya yeni doğum yapıp sutu gelene kadar biberona alışmasını istemeyen anneler icin de medelanın sns adlı bir urununu tavsiye ederim.
Bu alet şoyle calışıyor,mamayı veya sağdınız sutu şişesine koyuyorsunuz ve boynunuza asıyorsunuz,şişeye bağlı kucuk ince boruları goğus ucunuza kadar bantlıyorsunuz,sut akış hızı ayarlanabiliyormuş,ondan sonra bebişinizi emziriyorsunuz...googleden urunu inceleyebilirsiniz...bu da aklınızda olsun
Bu tecrubemi belki işinize yarar diye paylaşmak istedim.