herşey uc aylıkken başladı..rota aşısı vurdursammı diye duşunurken kızım h.sonu ishal oldu acilde kaka tahlili yaptırdık rotavirus cıktı. en cok iştahsızlık ve ishal etkili oldu.cok fazla kusma olmadığı icin hastaneye yatmadan yoğun donemi atlattık cok şukur.nobetci doktor doğal bağışıklık dedi bende aşıya gerek kalmadıgı icin sevindim. ama kızımn kakası bi turlu duzelmedi hala cıvık ve sumukluydu.evime yakın olması sebebiyle yakınımdaki hastanenin doktoruna muayeneye goturuyodum. hic aklımda yokken muayenede hala aşı yaptırabilirsin bu hastalık bi kere yaşanmaz vs. gibi şeyler soyledi.ben aşı olayını tamamen unuttugum icin biraz şaşkınlıkla karşıladım.ama bazen basiret baglanması olur insanda bilirsiniz. yogun bakıma cıkcakmış doktor nasıl olduysa iki arada bi derede daha ben aşıyla alakalı bişeyler sormaya devam ederken kızıma coktan icirmişti bile aşıyı.diyorumya bazen insanın nutku tutulur nebilim en azından araştırırdım normal şartlarda başka doktorlara danışırdım netten bakardım vs.. ayrıca zaten bikez gecirmiştik gene gecirirdik aşıya ne gerek vardı falan.. zaten diğer dozları yaptırmadım.sonra kilo alımı yavaşladı 1.5 kg alan kızım 300 gram almıştı. diş cıkarıyo fln diye duşunduk once.ama sonraki ayda 150 gram alınca iyice huylandım araştırıp gecen hafta cocuk gastrologuna gittim en sonunda.
bisuru şeyin sebep olabileceğini soyleyerek testler istedi.alerji vs. testleri negatif cıktı.. bicok ağır hastalıklarda negatif. fakat kakada reduktan maddeye rastlandı. bu durumda laktoz intorelansı oluyomuş . cıkmayan iki test kaldı onlarda cıkınca tekrar cagırdı ve diyet prog. hazırlıcaz dedi
kac gundur nekadar uzgunum anlatamam.cok şukur ağır bişey cıkmadı ama kendimi suclamaktan vazgecemiyorum. normalde rotavirus gecici laktz intoleransına sbp olabiliyomuş ama gecici olsa coktan gecmesi lazmdı dedi doktor.kızım daha tam duzelmeden bide aşımı bağırsaklarını etkiledi ve kalıcı hale getirdi diye duşunmekten kendimi alamıyorum. ağrı cektikce gozlerim doluyo.. sutum bile azaldı kac gundur( aynı şeyleri yaşayan varmı aranızda gecici olabiliyo mu bu hastalık. kızım hic dondurma,kek vs. şeyler yiyemicek mi hayatında((