Kafkas Universitesi Eğitim Fakultesi Oğretim Uyesi Doc. Dr. Engin "Sanal ortamda ozguvenini kaybeden cocuk eleştirel ve yaratıcı duşunemez" dedi
Kafkas Universitesi (KAU) Eğitim Fakultesi Eğitim Bilimleri Bolumu Oğretim Uyesi Doc. Dr. Ali Osman Engin insanların cevreye uyum surecinde doğumundan olume kadar ihtiyac duyduğu bilgileri elde etmeye calıştığını soyledi.
Kişiliğini oluşturma evresinde ailesi ve cevresinden destek alamayan cocuğun sosyal paylaşım sitelerine yoneldiğini vurgulayan Engin, "Sosyal paylaşım sitelerinden cevre edinen cocuğun arkadaşları da sanal oluyor. Bu ortamda farklı kimliğe burunen cocuk, coğu zaman hayali kişilerle iletişim kuruyor ve kişiliğini yansıtamıyor" diye konuştu.
'ELEŞTİREL VE YARATICI DUŞUNEMEZ'
Sosyal paylaşım sitelerinin cocuğun eleştirel ve yaratıcı duşunmesini engellediğine dikkati ceken Engin, şunları kaydetti:
"Cocuk, kendi yerine daha goz alıcı kişinin fotoğrafını internet sitesine koyuyor. Bu durum farklı kişilik ortaya cıkarır. Kendini sanal dunyada başka, gercek hayatta başka gosterir. Sağlıklı bir iletişim kurulamaz. Kendi kimliğini ortaya koyamadığı icin kişiliğini de torpuler. Bir kıyafet alırken beğenemez, karar verebilme iradesine ortaya koyamaz. Sosyal hayatta başkalarına bağlı yaşadığı icin hayatını kendi dışındaki merkezlerin etrafında surdurur. Sanal ortamda ozguvenini kaybeden cocuk, eleştirel ve yaratıcı duşunemez."
AA
Cocuklar sanal dunyada ozguvenini yitiriyor
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Cocuklar sanal dunyada ozguvenini yitiriyor