Merhaba arkadaşlar,
Benim 21 aylık bir kızım var, 3 gun once diyabet tanısı konuldu. İlk gun aclık şekeri normalin cok cok ustunde olduğu icin yoğun bakımda kaldı. 2 gundur normal odada kalıyor. Doktor biraz daha kalmasını istiyor fakat buradaki hastaneler uzun sure kalınabilecek gibi değil. Pire olmadığı icin dua ettiğimiz turden. Gerci başhekim hemen gidin Turkiye'ye orda daha iyi bakarlar demiş.
3 gun sonra Turkiye'ye gideceğiz. Orada tedavi surecine başlayacağız.
Yanlız bu 3 gun icin cok kaygılarım var. Beni hastanede tutmadılar. Eşim daha iyi rusca bildiği icin o kaldı bebeğimin yanında. İğne yapmakta problem yok. Beni en cok kaygılandıran mutfak ve kan olcme zamanları.
Nasıl yemekler yapmalıyım?
Nasıl kalorisini, şekerini, tuzunu ayarlamalıyım?
Ne kadar sıklıkla kan olcmeliyim?
Yolculukta nasıl davranmalıyım?
Bir liste verdiler elbet ki. Daha gelmedi bebeğim 1-2 saat sonra evde olacaklar Allah'ın izniyle.
Ama yinede kaygılarım var. Cok araştırdım, cok okudum, videolar izledim. Karşılıklı konuşmak gibi olmuyor hicbiri.
Birde her ne kadar dili cok iyi bilsenizde, hastane ve tıp terimleri işin icine karışınca biraz boşluk oluyor ve anlamakta gucluk cekiyorsunuz.
Aklımda daha binbir tane soru var. 3 gun sonra doktorla goruştuğumde hepsine cevap alacağımızı tahmin ediyorum. Ama bu sure zarfında bu durumdan muzdarip yada uzman kişilerin yardımına ihtiyacım var.
Umarım kendimi ifade edebilmişimdir.