Oylesine soylemiyor bu lafı Murat Boz. 7 yıldır bilikte olduğu Eliz Sakucoğlu’na olan aşkı Mega Fox’a yan gozle bakmayacak kadar buyuk; guveni kendi kredi kartının şifresini bilmeyecek kadar sağlam. ‘Gizli gizli evlenip boşandılar’ dedikoduları sonrası ilk kez konuştu...

Yazın denize girerken cekilen o meşhur fotoğraflarınızdan beri hic konuşmadınız. Cok mu uzdu bu durum? Neler hissetiniz?

- Hayır, aksine cok hoşuma gitti! Gayet eğlenceliydi.

Yok artık!

- Gercekten! Zaten bir hafta konuşulanlardan hic haberim olmadı.

Oysa herkes sizi konuşuyordu. Siz nerelerdeydiniz?

- Teknede! Telefonum kapalıydı. Krizi Eliz, basın danışmanlarım Senem ve Selim yonetmiş. Ben karaya cıkınca oğrendim.

Gazeteler onunuze geldiğinde ağzınızdan cıkan ilk cumle...

- “Bu ne ya?” dedim. Cunku vucudum o karelerdeki gibi vahim bir durumda değildi. Aslında oyle gorunmediğim icin katıla katıla gulmeye başladım.

Fotoshop mu vardı yani?

- Oyle bir iddia da bulunamam. Ters acı, guneş, oturuşum veya duruşumdan dolayı oyle gorunmuş olabilir.

Sonra da kendinizi spora verdiniz...

- O fotoğraflar cekilmeden onceki kış da surekli spor yapıyordum zaten. Konserler başlayınca spora ara vermiştim. Dile kolay, tam 42 konser... Yaz sonu tekrar başladım. Sporsuz gunum yok. Rutinim bu. Bugun de spordan cıktım, yanına geldim.

Erkek popcunun gobeği olamaz mı?

- Biz manken değiliz. Tabii ki olabilir ama olmaması gerekiyor işte. İnsanların sadece kulağına değil gozune de hitap ediyoruz. Yalnız Turkiye’de bir suru sorun varken bir vucuda 4 hafta takılmak Turkiye icin bir soru işareti.

Bu sorunun cevabı ne?

- Hepimiz kilo alıp verebiliriz. Ama birinin fiziğiyle gazetede dalga gecmek insanlık sorunu. Hatta insanlık dışı bir şey.

Vucudunuz şimdi nasıl durumda?

- Dokun hadi! (Kıyafeti uzerinden hafifce dokunuyorum. Dumduz ve kaslı!)

Murat Boz artık bir marka mıdır?

- O kadar kolay değil ama ekibimle bunun icin doğru atıyoruz. Ben de kendimi Murat Boz adına calışan bir eleman gibi goruyorum.

Adına calıştığınız Murat’la sizin farkınız ne?

- Ooo bir gorsen! Sahnedeki, televizyondaki ve ozel hayattaki Murat Boz arasında buyuk farklar var. Televizyonda en doğal halimi goruyorsunuz, mesela. Sahneyse doruk noktam. Ulaşılabilecek en buyuk haz.

Seksten bile mi?

- Buna butun hazlar dahil!

İlk klibinizde kemeri cıkardınız, bir şarkınızda “Yangın var. İcimde imdat!” diye bağırdınız. Bu seksi imajın ne kadarı gercek?

- İcinde benden bir şeyler olmadığını duşunduğum hic bir şarkıyı okumam. Seksi olmak icin bir şeyler yapma cabasında değilim. Bana o sıfat verildi.

Bu kadar seksi bir imaja sahip birinin sekse olan bakışı daha da merak ediliyor...

- Yemek icmek kadar doğal bir durtu. Sekssiz bir hayat olmaz. Yalnız bir roportajda konuşmaktan pek haz almadığım bir mevzu. Musade et o bana ozel kalsın.

Son klibinizde yine bol bol dekolte var...

- Bana yakışanı seviyorum. Tarzım bu.

Sırt dekoltesi de verdiniz, gladyator eteği de giydiniz. Yok mudur bunun sınırı?

- Daha ne olsun Hakan! Otesi mi var?

Evet, ben de aldatıldım Yaş 32. Hayat artık daha mı zor, daha mı kolay?

- Geride bıraktığım her şey bugun yaşadıklarımın bir aynası. Sektorde tutunmak icin cok calışmak lazım, celik gibi sinir lazım. Kolay olmadı tabii. Ama şimdi yaşadıklarımın ekmeğini yiyorum.

Peki, ozel hayat?

- Her insanın olduğu gibi buhranlı donemlerim oldu. Yalnız, sizi oldurmeyen şey bir şekilde guclendiriyor. Her acı sonla bitiş, başka bir başlangıc.

En buyuk buhran neydi?

- Ayrılıklar... İlişkilerimi cok yoğun yaşıyorum. Sevdiğim zaman bırakmak istemiyorum. Şimdiye kadar ayrılan taraf pek olmadım. Hep terkedildim.

Aldattınız mı, aldatıldınız mı?

- Bir kere aldatıldım. Kendisi itiraf etmişti zaten. Ama hic aldatmadım. Gonlunu başka bir insana kaptırdıysan birlikte olduğun kişiden ayrılmalısın. En ufak bir duygu kırıntısı bile aldatmaktır bence.

EVLENEBİLİRİZ DE AYRILABİLİRİZ DE

Eliz Sakucoğlu ile 7 senedir birliktesiniz. Hic mi gozu kaymaz insanın?

- Hayır. Gonul gozumu Eliz’e cevirmiş durumdayım.

Beyaz Show’da Megan Fox size iltifatlar yağdırırken bile mi?

- Hayır. O evli, benim de kız arkadaşım var. Ortada sadece iltifat vardı, flortoz bir durum yoktu. Olsaydı o gun oradan Megan ile el ele ayrılırdık!

Bundan 10- 20 yıl sonra gecmişe donup baktığınızda “Herkes peşimdeydi ama ben hayatımı bir kadına adadım” diyerek pişman olur musunuz?

- Hic bir zaman skorcu bir erkek olmadım. Beni seven ve arkamı yasladığım bir kadınla birlikteyim. Hayatta bundan buyuk bir hazine yok.

Peki o zaman neden evlenmiyorsunuz?

- Evlenebiliriz, ayrılabiliriz. Kurnaz soruya cevabım bu. İlişkilerde iyi ve kotu gunler olabilir. Gayet normal.

Evlenip boşandığınız doğru mu?

- Eliz’e ve ilişkime olan saygımdan cevap vermiyorum.

Ama gercek değilse “Hayır” der gecerdiniz..

- İsteyen istediği gibi anlar. 7 yıldır Eliz’le birlikteyim ve hayatımızda bir sorun yok. Onemli olan bu.

Peki, cocuk?

- Cocuk sahibi olmaya ben hazırım ama Eliz henuz değil.

İş ve aşk... Her an, her zaman birliktesiniz. Bir noktadan sonra sıkmıyor mu?

- Aksine heyecan verici bir durum. Eliz, iş konusunda her şeyimi yapıyor. Stil danışmanım, menajerim... Calışırken ilişkide birbirimizin gormediğimiz taraflarını goruyoruz. Fikir catışmalarımız hep işle ilgili. Bu da ozel hayatımıza olumlu yansıyor.

Evde muhasebeci kimdir? Kasa kimde?

- İşte de duygusal anlamda da hesabım kitabım yok. Toplama, carpma, bolme sıfır. Kredi kartı şifremi bile hic bilmedim.

Yarın size terk etmeye kalktı, diyelim...

- Canı sağolsun. Butun servetimi alıp gitse de “helal olsun” derim. Para onceliğim değil. Her zaman kazanılır. Zaten Eliz de boyle bir şey yapmaz.

Sadece erkekler icin de değil. İş hayatında hem başarılı, guzel o kadar cok kadın var ki...

Hayatta nereden, nasıl beslenirsiniz?

- Bu ara cok kitap okuyamıyorum ama fazlasıyla muzik dinliyorum. Tasavvuf, arabesk, caz, klasik butun muzik turleri… Bu aralar sık sık Piston grubunu , Beethoven’ı, Mozart’ı dinliyorum.

Reklam filmi, televizyon, muzik… Dizilerde de oynar mısınız?

- Teklif geliyor ama zor. O başka bir şey. Bildiğim iş şarkıcılık. Belki ileride bir sinema olabilir. Mesleki olarak dağılmaktan yana değilim. O sektorde başarılı başka isimler var.

Halkbank’ın ‘Paraf’ reklamlarında oynamaya nasıl ikna oldunuz?

- Yaptığım muzik, yer aldığım kampanyayla ortuşuyor: Genc ve dinamik. Bu yuzden uzerinde cok duşunmedim. Reklamlar dizi tadında devam edecek.
30 yaş sonrası Murat Boz’un değişimi

Eskiden hayır diyemezdim. Doğru anda doğru zamanda verilen hayır cevapları bana cok şey kattı. Sakinleştim. Olaylara daha gercekci bakıyorum. Zor zamanlarda kendimi dizginliyorum, uzerine gitmiyorum. Şarkılardaki iceriğe ve soylemlere onem veriyorum.

Arkadaşlarım bir elin parmaklarını gecmez

İki kardeşiz. Abim Ali Boz’un kalemi cok kuvvetli. Kendisine blog actı, yazılar yazmaya başladı. Benimle dost olmak zordur. Dostluklar, fedakarlık gerektirir. Karşınızdakine zaman ayırman lazım. Yoğun bir hayatım olduğu icin bir elin parmaklarını gecmez.

“Bahar doğru cıkarmak uzere bir single hazırlığındayım. Ozan Colakoğlu ile calışıyorum. Şarkı icin Nazan Oncel ve Sezen Aksu’nun kapısını tırmalıyorum”

HURRİYET / HAKAN GENCE