merhaba arkadaşlar en buyuk hayallerimden birini gercekleştiriyorum imkansız gibi gelen doğum hikayemi yazıyorum.
7 yıllık evliliğimizin ilk başlarında hic cocuk duşunmedik anca borc harc evlenmiştik kendimize zor yetişiyorduk. neyse 3 yıl sonra artık hadi bari cocuk yapalım dedik . sanki cocukta bizi bekliyordu tabi olmadı. neyse başladık doktorlara gitmeye herşey guya cok guzel hic bir sorun yok ama cocukta olmuyo. neyse uzatmayım bu işi proflara goturmeye karar verip unlu bir kadın doğumcuya gittiğimizde dunya başımıza yıkıldı. bırakın normal yolla cocuk sahibi olmayı aşılama dahi yapamayacagımızı bir ihtimal tup bebek le cocuk sahibi olabilecegimizi oğrendiğimizde yıkıldık. Uzuuun araştırmalar sonucu tup bebek merkezimizi bulup tedaviye başladık ve ilk denememizde rabbim bize evladımızı verdi.
Hamileligimin ilk ayları cok zor ve bulantılı gecti ama 5. aydan sonra herşey harika gitmeye başladı.33. haftaya girdiğimizde doktor kontrollerimizde aşırı sancı cıktı ve doktor doğumun başladığını ve daha erken olduğunu soyledi o kadar korktum ki anlatamam yavruma bişey olcak diye. neyse ilac tedavisi başladı Allahtan suyum gelmediği icin doğumu durdura bildik.39. haftaya kadar yatarak doğumu bekledim. son hafta doğum şeklimize karar verdik ve epidural sezeryan olmaya karar verdik.
Doktorum bir gece onceden 12 den sonra su dahi icmemi ve sabah 9 da hastanede olmamızı soyledi.sabah erkenden kalkıp baya kalabalık bir grup hastaneye gidip yatışımızı yaptık. odamıza cıkar cıkmaz hemşire gelip beni yavaş yavaş hazırlamaya başladı. o kadar korkuyordum ki dizlerim birbirine carpıyordu. neyse beni yuruyerek ameliyathaneye kadar goturduler ve eşimle kapıda sarılıp vedalaştık. ağlamamak icin kendimi zor tutuyordum. son hazırlıklarım tamamlanınca ameliyathaneye aldılar beni. artık kalp atışlarım o kadar fazlaydıki kriz gecireceğim sandım . epğidural icin doktor geldi beni sedyeye oturttular ve belime iğne vurdular ve benim aklımı alan nasıl olacak diye uykularımı kacıran o meşhuur narkoz meğer bir sinek ısırığı gibi bişeymiş. neyse narkoz vurulduktan sonra ayaklarımın yavaş yavaş ısınmaya başladığını hissettim ve beni hemen yatırdılar masaya ve doktorlar geldi onumu kapattılar ve ve konuşmaya başladılar ve aradan 5 dakika gecmedi ki bir kedi miyavlaması gibi ses duydum ve kızım doğmuştu . ağlamakla şaşkınlık arasın da bana kızımı getirin dedim ve temizleyip mis kokulumu getirdiler ve dunya durdu o andan itibaren.
ben yavruma kavuştum şimdi 10 gunluk oldu darısı herkesin başına arkadaşlar......
epidural doğum hikayem
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- epidural doğum hikayem