Down Sendromu Derneği'nin duzenlediği, Down sendromlu cocukların ihtiyaclarına dikkat cekmek icin "Bizi Havalara Ucurun!" sloganı ile başlatılan farkındalık kampanyasına, objektif karşısına gecerek destek veren unluler arasında; Ayşe Arman, Bahadır Efe, Bulent Şakrak, Begum Birgoren, Burcin Terzioğlu, Cem Hakko, Power FM Cenk&Erdem, DJ Funky C, İnci Turkay, Faruk Suren, Gozde Kansu , Hazar Erguclu, Leyla Alaton, Mustafa Ustundağ, Menderes Samancılar, Nail Kırmızıgul, Nebahat Cehre, Saba Tumer, Selim Erdoğan, Selim Bayraktar , Ozge Uzun, Yusuf Cim gibi isimler yer alıyor. Kampanyaya destek olmak icin www.bizihavalaraucurun.com sitesini takip edebilirsiniz.
Unluler ne diyor
Kampanyaya gonullu destek veren 23 unlu, Down sendromlu cocukların toplum tarafından desteklenmesi icin ellerini taşın altına koyuyor, herkesi de bu konuda destek olmaya davet ediyor. İşte unlulerin mesajları:
Ayşe Arman
Teklif geldiğinde hic duşunmeden kabul ettim. Down sendromu bir hastalık değil. Doğuştan gelen ve hicbir zaman gecmeyecek genetik bir farklılık. Oğreniyorlar ama biraz gec. İclerinde cok yeteneklileri var. Universite okuyanları var, cok iyi yuzenleri var, tiyatro yapanları var. Bizi havalar ucurun derken, bizim de mutlu olmamızı sağlayın diyorlar. Haklı olarak okuyabilmek, calışabilmek, uretebilmek ve kendi başlarına hayatlarını surdurebilmek istiyorlar. Yani eğitim bursu verin, iş imkanı sağlayın diyorlar. Studyoya girdiğimde beni İrem ve Uğur fotoğrafladı. Muthiş eğlendik. O studyodan ayrılırken kendimi cok mutlu hissettim. Proje, super bir proje.
Saba Tumer
Bu cocukları gercekten cok onemsiyorum ve eğitimlerinin cok onemli bir konu olduğuna inanıyorum. O yuzden kampanyaya destek olmam istendiğinde hemen 'Evet' dedim. Down sendromu bir hastalık değil. Erken harekete gecerek, eğitimle cok yol alınabileceğini biliyoruz. Onun icin Down sendromlu cocuğu olan herkesin, durumu erken anlayıp, cocuklarının eğitimlerine onem vermelerini diliyorum. Eğitimle her şey cok daha guzel olur.
Nebahat Cehre
Hayat hepimiz icin cok guzel. Onu cok iyi değerlendirelim. Herkesin guzel hayat yaşamasını diliyorum.
Burcin Terzioğlu
Bu kampanyaya destek vererek arkadaşlarımızın yanında olmaya calışıyoruz. Down sendromlular ozel insanlar. Bir eğitim almak onların da hakkı. O yuzden elimizden gelen ne varsa yapmaya calışıyoruz. En son Kıbrıs'ta Halam Geldi diye bir film cektik. Benim cocuğumu oynayan Gorkem Down sendromluydu. Bir gun setten cıktık, cok yorgundum, sıcak ve stresten dolayı ağlamıştım. Bunu gordu ama tum gece bir şey sormadı bana. Ertesi gun akşamustu 'Ne oldu sen dun gece niye ağladın, neye uzuldun?' diye sordu. Başka kimse bu kadar hassas davranmadı. Hala benim icin cok ozeldir.
Leyla Alaton
Yaptıkları tum sergilere katıldığım icin Down sendromlu cocuklarla tanışıklığımız var. Onların eserlerini alıyorum ve bundan ozel bir zevk duyuyorum. Cok da başarılılar. Cocuklar icin yapılan her turlu sosyal sorumluluk projesi insana inanılmaz bir manevi tatmin veriyor.
Cem Hakko
Bu guzel kardeşlerime hayata dair daha guzel bir renk sunabilmek icin, dunyayı daha guzel gosterebilmek icin, mutlu olmaları icin destek veriyorum. Hepimizin burada olması lazım. Bir elin nesi var iki elin sesi var. Hep beraber yardıma koşalım.