Kansere yakalanma riski yuksek olduğundan dolayı iki goğsunu birden aldıran şohretli yıldız Angelina Jolie, operasyondan sonraki hayatı hakkında ilk defa acıkladı.
Entertainment Weekly dergisine acıklama yapan 38 yaşındaki Jolie, "Harika" hissettiğini soyledi. Unlu yıldız "Cok mutluyum. Kararımı verdim. Şanslıydım ki cok iyi doktorlarım vardı. Şanslı bir iyileşme sureci yaşadım" diye acıkladı.
Jolie, operasyondan akabinde uzerinde odaklanabileceği projeleri olduğu icin de şanslı hissettiğini anlattı.
Operasyonun peşinden ikinci yonetmenlik denemesini yapmış olduğu Unbroken filminin hazırlıklarına yoğunlaşan Angelina Jolie, bu deneyimin başka vatandaşı anlamasına da yardımcı olduğunu soyledi. "Dunyanın neresine gidersem gideyim, kadınlarla goğus kanseri, rahim kanseri gibi konular hakkında konuşuyorum. Erkeklerle de kızları veya eşlerinin sağlığı hakkında konuşuyoruz. Kendimi insanlara cok yakın hissediyorum" diye acıkladı Jolie.
Angelina Jolie, Angelina gecirdiği operasyonu kaleme aldığı bir yazıyla kamuoyuna acıklamıştı. Unlu yıldız bunu yapma nedenini de "Benimle aynı tehlike altında olan insanlarla iletişim kurmak icin her şeyi anlattım. Bunun peşinden bana gosterilen nezaket ve takviye son derece etkileyiciydi" diye belirtti.
Jolie operasyon gecirdiğini 2013'un Mayıs ayında New york Times icin hazırlamış olduğu yazıyla ilk defa kamuoyuna acıkladı
Jolie, Yazısında kanserden kaybettiği annesini ve yaşadığı zorlu sureci de okuyucularla paylaştı.
Doktorunun yuzde 87 goğus kanseri, yuzde 50 ise yumurtalık kanserine yakalanma riski bulunduğunu soylemesi uzerine ameliyat olma kararı aldığını ifade eden yıldız Bu durumu kontrol altına almak ve riski yapabildiğim kadar aza indirmek icin ameliyat oldum diye belirtti.
Jolienin ameliyata karar verme ve operasyonu gecirme sureci şubat ayında başlamış ve nisanda sona ermiş.
10 sene boyunca kanserle mucadele eden annesini 56 yaşında kaybeden Jolienin hadiseden akabinde ağır bir depresyon gecirdiği biliniyordu.
Ameliyatının en onemli sebebinin cocukları olduğunu ifade eden Jolie yazısında, Cocuklarıma bu hastalığın beni onlardan ayırmayacağına dair soz vermem gerekiyordu ama gercek olan benim de hatalı gen olarak onde gelen, goğus ve yumurtalık kanserine neden olan BRCA1 genini taşıyor olmamdı dedi.
Jolie, iki goğsunun de alınması sayesinde kanser riskinin yuzde 87den yuzde 5e duştuğunu de acıkladı.