7 yaşında erkek kardeşim var. Ben ise 15 yaşındayım. Bundan yaklaşık 3 yıl once ailem boşandı. Kardeşim gercekten cok agresif bir cocuk. 3-4 yaşlarında falan sinirlendiğinde kendine zarar veriyordu. Kafasını duvarlara yerlere vuruyordu, ama buyudukce kendine değil cevresindekilere zarar vermeye başladı. Anaokulunda arkadaş edinemiyordu, asosyaldi.Gectiğimiz haziran annem başkasıyla evlendi. Gittiğimiz apartmandaki alt komşumuzla aynı okulda 1. sınıfa başladı. Cocuk kardeşimden 2 yaş buyuk ama kardeşim surekli o cocukla ve cocuğun arkadaşlarıyla takılıyor. Kendi yaşıtlarıyla kavga ediyor bide ustune arkadaşlık kurmaya calıştığı ust sınıflarlada kavga ediyor. Her gun eve dayak yiyerek geliyor, oğretmeni, okuldaki guvenlik gorevlisi, alt komşumuz... Herkes kardeşimden şikayetci. İlgili olmaya calışıyorum. Ailede anlaşabildiği sadece ben varım ama bana da bazen kapılarını kapatıyor. Bazen oturup konuşuyoruz ama ağlamaya başlıyor. "Ben kimseyle kavga etmek istemiyorum ki. Sizi uzmek istemiyorum ama hep benimle uğraşıyorlar." diyor. Derslerinide calışmak istemiyor yap dediğimizde ise fena halde bize cemkiriyor. Doğrusu ne yapıcağımı şaşırdım :26: Sizinde belki cocuklarınız bu donemden gecmiştir diye size danışma ihtiyacı duydum. Ben uysal bi cocukluk gecirdim, bu yuzden annemde ne yapıcağını şaşırdı. Bazen birilerine cok sinirleniyor ve eskiden bile yapmadığı şeyleri yapıyor. Bıcak alıp bileğini kesmeye calışıyor. Daha 7 yaşında. Lutfen bir fikir verin.