Kızlar oneri ve tecrubelerinize ihtiyacım var.
Kızım 10. ayın icinde. 8. aydan beri zaman zaman nefesini verirken hışırtı oluyor sanki nefes vermekte zorlanıyor, nefesi tıkanıyor gibi. Doktora ilk goturduğumde nefes alışverişi duzgundu, muayene etti 'alerjik bir durum olabilir, akla ilk gelen toz alerjisi' dedi. İkinci goturduğumde nefesinde tıkanıklık vardı. Film cekildi 'bronşlarda hafif iltihaplanma var' dedi ve hastaneye yatış yaptı. 5 gun kaldık. bu sure zarfında serum ve ventolin hava verildi 6 saat arayla. Taburcu olduk, ventolin havanın şurubunu verdi 1 hafta kullanıp kontrole gelmemizi soyledi. Gittiğimizde sıkıntımız devam ediyordu, tekrar film cekildi, bu seferde 'broşları temiz hic bir sıkıntı yok, polen yani mevsimsel bir alerji olabilir buhar makinesi alın haziran ortasına kadar kullanın ve alerji testlerini yaptırın' dedi. Makineyi aldık, sabah akşam pulmukord diye bir ilac veriyorum buhar olarak, nefesinde cok tıkanıklık olursa ventolin hava veriyorum. Ama dikkat ettim kızım hava değişimi olduğunda değil, cok hareket edip yorulduğunda ya da cok ağladığında nefesinde tıkanıklık oluyor.
Araştırdım alerji testlerini. Kimi yerde ihmal etmeyin yaptırın yazıyor kimi yerde 2 yaşın altında kesin sonuc vermez boşuna bebeğinizin canını yakmayın diyor.
Aynı ya da benzer durumu yaşayan var mı?
Alerji testi yaptıranlar hangisini yaptırdıklarını nasıl yapıldığını yaşadıkları sureci paylaşır mısınız?