Başarılı oyuncusu Tuba Buyukustun, cocuklar icin UNICEF’in Turkiye’deki "İyi Niyet Elcisi" oldu. Turkiye ve yurt dışındaki cocuklar icin elinden geleni yapacağını soyleyen Buyukustun, 'Soma’daki cocukları en kısa zamanda ziyaret edeceğim' dedi.

Tum dunyada cocuk hakları icin mucadele eden UNICEF’in Turkiye’deki 'İyi Niyet Elcisi’ Tuba Buyukustun oldu. Feriye Lokantası’nda duzenlenen basın toplantısıyla Buyukustun, ‘İyi Niyet Elcisi’ anlaşmasını imzaladı.Sempatik tavırlarıyla dikkat ceken Buyukustun, “Anne olarak, her şeyden once bir insan olarak UNICEF’in ‘İyi Niyet Elcisi’ olmak benim icin buyuk bir onur. Bugunden itibaren cocukların haklarının korunması ve iyileştirilmesi, olağanustu hallerde cocukların haklarının korunması ile ilgili calışmalar yapacağım” diye konuştu.
Soma’da yaşanan faciadan dolayı cok buyuk uzuntu icinde olduğunu ifade eden Buyukustun, “İnsanoğlu her zaman afetin, olağanustu bir savaşın ortasında olabiliyor. Ve bu savaşlardan en cok cocuklar etkileniyor. Biz bu durumlarda geleceğin yetişkinleri olarak cocuklarımızı koruma altına almalıyız. Bu yuzden Turkiye’deki Suriyeli ve Soma’daki cocuklarımız icin UNİCEF olarak bir plan, program cercevesinde bir takım calışmalar yapacağız” dedi.Tuba Buyukustun, bugunden itibaren UNICEF’in iyi niyet elciliği unvanını en iyi şekilde taşımaya calışacağını, bu konuda aktif olarak elimden geleni yapacağını belirtti.
Acıklamalarının ardından basın mensuplarının “Soma’ya gittiniz mi ya da gidecek misiniz?” sorusu uzerine genc oyuncu Buyukustun,“ Henuz Soma’ya ziyaret gercekleştirmedim. Ama UNICEF’in Soma’daki cocuklar icin bir projesi var. Bu proje gercekleştirildiği takdirde en kısa zamanda gitmeyi planlıyorum” diye cevap verdi.

“ELCİLİĞİ KABUL ETMESİNDEN DOLAYI MUTLU OLDUK”
UNICEF Turkiye Temsilcisi Dr. Ayman Abulaban ise Tuğba Buyukustun’un ‘İyi Niyet Elciliği’ni kabul etmesinden dolayı buyuk mutluluk duyduklarını soyledi. Abulaban, “Turkiye’de bulunan Suriyeli cocukların, Turkiye’de bulunan Turk cocukların, tum dunyadaki cocukların korunmaya hakkı var. Okula gitme hakkına sahipler, daha sağlıklı bir hayat surme hakkına sahipler. Burada bizim rolumuz bu tarz işbirlikleri sağlayarak cocukların geleceğinin teminat altına almak. Tuğba Buyukustun ile olan işbirliği ile bu mesajın cok daha guclu iletileceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

İHA