Benim ilk bebeğimdi. Butun merak ve hevesimle gebelikle ilgili ne varsa okurdum. Tabi Kadınlar Kulubunu, ozellikle doğum oykulerini de tum dikkatimle duzenli olarak takip ederdim. Şimdi doğum oykumu yazmak bana nasipmiş. Benim gibi gebeliğini merak ve hevesle geciren ve diğer annelerin tecrubelerinden faydalanmak isteyenler olursa diye ben de kendi doğum oykumu paylaşmak istedim.

40 haftam dolmuştu,artık doktorum her gun hastaneye gelip nst ye girmemi istiyordu. Kayseri Acıbadem hastanesine gitmiştim tum gebeliğim boyunca. İlk catı muayenesinde doktorum catımın biraz dar olduğunu soylemişti. Normal doğum yapmak istediğim icin moralim bozulmuş, başka bir doktora daha gorunmek istemiştim. Bu kez Mermorial hastanesinde bircok kişinin tavsiye ettiği bir doktora gittim ve tabi geliş amacımı da oğrenince normal doğuma engel hicbir durumum olmadığını soyledi. Biraz muşteri kapma amaclı olduğunu hissetsem de en azından artık bir B planım olduğu icin icim rahattı. Acıbademdeki doktorum hadi catın dar seni sezaryen yapıyoruz derse doktorumu değiştirecektim.

Gunumun dolmasına ve her gun nst ye girmeme rağmen sancı gorunmemesi,doktorumun 'ben artık zaman gectikce endişeleniyorum, plasenta yaşlanıyor, bebek cok kilolu olursa ya da iceride dışkısını yerse diye korkuyorum' diyordu. Her hastane cıkışı moralim bozuluyor, strese giriyordum. Annemle yaptığımız hesapta ise 9 ay 10 gun dolmuştu fakat erkek bebek beklediğim icin 9 ay 15 gun beklemeliyiz diyordu annem. O da pazartesi gunune denk geliyordu. Ben de doktorumu pazartesiye kadar oyalamak istiyordum. Gel yatışını yapalım dediğinde pazartesiye kadar bekleyelim dedim ve pazartesi hastaneye gelmezsen biz eve geliriz diye espri yaptı doktorum. Ve Pazar gecesi akşamı gelip catmıştı, ben internetten doğal yollardan sancı başlatan,doğumu hızlandıran ne var diye araştırırken ananas yemenin doğumu başlatabileceğini okudum,eşim gitti ananas aldı. Annem de kardeşimin doğumu oncesi sancısı gidince ebelerin annemin ayaklarını sıcak suya koydurduğunu soyledi,ayaklarımı sıcak suya koyarak ananas yedim,pek umudum yoktu ama elimden gelen herşeyi yapmak istiyordum. Cunku hem suni sancıdan hem de sezaryen olmaktan korkuyordum. Pazartesi gunu doktor once suni sancı verecek, yeterli acıklık olmazsa sezaryene alınacaktım.

Aradan 2 saat gecmişti ki once nişanım geldi, 1 saat sonra hafif sancılarla birlikte suyum gelmeye başladı. Once tam olarak suyumun geldiğini anlamadım fakat gittikce artmaya başladı ve artık bacaklarımdan aşağı suzuluyordu. Annemi uyandırdım, eşime suyumun geldiğini soyledim ama beklemek istiyordum. Sancımı evde cekip sıklaşınca hastaneye gitmeyi planlıyordum ama hicbirşey planladığınız gibi olmuyor. Baktım ki suyum kanlı geliyor endişelendim. Saat gece 01:30 da hazırlanıp hastaneye gectik. Beni sancı odasına alıp muayene ettiler, 2 cm acıklık vardı. Doktorumu cağırdılar, doktorum da muayene etti ve beni odama aldılar. Sabah 7 ye kadar kendi sancımla 4 cm e kadar acılma oldu ama hem uyku bastırmıştı hem de sancıların arası acılmaya başlamıştı. Doktorum bu kadar saat beklememize rağmen acıklığın yeterli olmadığını suni sancıyla destek vermek gerektiğini soyledi. Ama cektiğin sancı kadar suni sancı vereceğiz dedi. Ve saat 12 ye kadar suni sancıyla yeterli acıklığa ulaştık. Son ana kadar odamda sancı cekmemi istedi doktorum. Hatta ıkınma hissi geldikten bir sure sonra artık ıkınabilirsin dediler ve odamdayken ıkınmaya başladım. Doğum odasına girdikten 15 dk sonra da doğum gercekleşti. Ve bu sure zarfında sancı cekerken ne bağırdım ne de inledim. Hatta doktor ve hemşireler gıkın bile cıkmadı tebrik ederiz dediler. Eşim sancılar tavan yaparken videoya almış beni, yatağımın kenarındaki demire tutunmuş gozlerim kapalı nefes alıp veriyorum duzenli olarak. Goren karnı ağrıyan bir insan sanır ama icimde fırtınalar kopuyor tabi Ama şunu soyleyeyim kesinlikle normal doğumda diretin sağlık yonunden riskiniz yoksa. İyi ki normal doğum yapmışım diyorum.

Rabbim tum bebek bekleyenlerin yardımcısı olsun.