Magazin Muhabiri Emrullah Erdinc'i konuk eden Ozdemir Etiler Koğuşu kitabının yazarı ile Deniz Seki davasını konuştu. Erdinc, Deniz Seki'nin yakınındaki isimlerin ona "kacabildiğin kadar kac, yakında af cıkacak" dediğin ama bunun yanlış olduğunu anlattı.
İşte programdan dikkat cekici bir bolum:
Emrullah Erdinc: Duyumlarıma gore, Deniz Seki hala yurt icinde. İstanbul'a yakın bir yerlerde. Yine duyumlarıma gore birileri kendisine bence yanlış bilgi veriyor. Ozellikle 'yakın zamanda af cıkacak kacabildiğin kadar kac' diyorlar ona. Yakın zamanda af filan cıkacağını da duşunmuyorum. O yuzden de ne kadar cok kacarsa kendi zararına olacaktır.
Cuneyt Ozdemir: Niye ne oluyor kacınca?
Emrullah Erdinc: Kacak hayatı yaşamak zordur. Ekonomik olarak zordur. Cok paranız olması gerekir. Ekmeği normalde 1 liraya alacaksanız, kacak yaşarken 100 liraya alabilirsiniz. sizi ihbar etmemek icin herkes para isteyecektir.
Cuneyt Ozdemir:Ama yakın zamanda buyuk bir cinayetin 1 numaralı sanığı aylarca Turkiye'de kacak yaşamayı başardı. Selcuk Parsadan aylarca kacak kaldı. Şu anda yurt dışında olan Munevver Karabulut cinayetine adı karışan amca.
Emrullah Erdinc: Doğru. Onu diyorum. Ekonomik durumları cok iyiydi. Cem Garipoğlu 1 sene boyunca kactı. Ama ailesi dayanamadı. Eninde sonunda cezayı cekecekti, yakalanması gerekiyordu. O yuzdende kacma kısmını bıraktı ve teslim oldu. Deniz Seki icin de boyle devam edecek. Ne kadar kacabileceksiniz? 5 yıl kacabilecek misiniz?
Cuneyt Ozdemir: Şu an polis arıyor mu?
Emrullah Erdinc: Polis şu an cok teknik takip kullanarak arıyor mu? Hayır. Polis infaz işlemi gercekleştikten sonra, infaz ve narkotik şube ekipleri 4 ayrı adrese gidip baktılar. Bu adresler Deniz Seki'nin Sarıyer'deki evi, eski adresi, ailesinin evi ve bir başka evdi. Ama bulamadılar. Henuz polis teyakkuza gecmiş halde Deniz Seki'yi aramıyor. Polis isterse bir hafta icerisinde yakalar.
Cuneyt Ozdemir: Yakalama kararı cıktığında hemen teslim olan ile teslim olmayan arasında fark oluyor mu?
Emrullah Erdinc: Yok olmuyor. Hic bir fark yok. Kişi hemen teslim olursa cezasını teslim olduğu gunden itibaren cekmeye başlar. Deniz Seki kactığı muddetce, 2,5 senelik yatarı duracaktır.
Emrullah Erdinc: Acayım biraz kitapta cevap var. Deniz Seki kimin tarafından gunah kecisi secildi. Yakın cevresi tarafından secilmiştir. Seki, ben masumum diyor. Ben masum olduğunu duşunmuyorum. Hata yapmıştır. İkinci bir şansı olabilir her insan gibi. Deniz Seki torbacı ile yakın ilişki icindedir. Kendisine kullansa sadece zararı kendisinedir. Ama başka birine aracılık yapıyorsa o para kazansın ya da kazanmasın ağır cezalık bir suctur. Deniz Seki'nin tapelerinden bir ornek vereyim: "Sana 500 TL vereceğim, borcuma, bir zırnık icmedim yamyamlar icti" diyor satıcıya. "Deli gibi arıyorlar ben de seni arayayım dedim" diyor. Bireysel olarak icse sıkıntı yok. Ama mesela git fazla paraya sat diyor.
Cuneyt Ozdemir: Zor bir dosya, Deniz Seki de hayatının zor sınavlarından birini veriyor anlaşılan o ki
Milliyet
'Kacabildiğin kadar kac
Magazin0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Magazin
- 'Kacabildiğin kadar kac