merhaba ben size Bursa'dan yazıyorum.12 yıllık evliyim. İki tane kız cocuğum var. Yaşları 8 ve 9 .İlk bebeklik donemleri cok guzel gecti. hem eşimin annesi hem benim annem ve kardeşim ikiz gibi buyuttuğum kızların bakımında bana yardımcı oldular.eşimle birlikte mimarlık ofisimiz var. iş yeri kendimize ait olduğu icin ev ve iş hayatını birlikte yurutmeye gayret gosteriyorum.Annelerin artık bize yardımı olamayacağı icin yardımcı bir kızımız var. O olmasaydı benim işim yine zordu.Calıştığım icin evde işimiz bir plan program icinde suruyor.Kızların uyku saatleri ders saatleri yıkanma saatleri hic değişmez. Eve misafirde gelse en sevdikleri arkadaşları da gelse tv de en guzel program bile olsa bu kurallar hep uygulanır. Hafta ici saat 20:30 da yataklarında olurlar hafta sonu ise daha gevşek davranıyoruz Pazar gunu hamamda ıkandıkları icin yorgunluktan saat 19 da yataklarında oluyorlar Hafta ici okuldan geldiklerinde formalarını cıkartınca boyunlarından aşağıya sabunluk yapıyorlar temiz camaşır giyip ev eşofmanlarını giyer ikindi kahvaltısından sonra odevlerinin başlarına otururlar. Her ikisi de cok şukur okullarında cok başarılılar okul birincisi olarak devam ediyorlar. Birde okulun yuzme takımındalar. Carşamba gunleri okulları erken bitiyor antremanları var yaklaşık iki saat suren. Sonra ben onları almaya gidiyorum orada da durumlarını oğrenip hep birlikte eve geliyoruz. Evde onları yıkarım banyoya hepimiz birlikte gireriz cırılcıplak ben kızlarım cıplaklığa alışsınlar ve vucutlarını tanımaları icin elimden geleni yapıyorum. fakat banyo işimizde beni cok uzuyorlar. Pazar gunleride antremanları var ben her pazar evimizin alt katında mimar olduğumuz icin evimizi ona gore dizayn etmiştik turk hamamımız var orada ağda yaptırırım sonra kızlar antremandan gelince onların tırnaklarını keser doğru hamamda yıkarım.Fakat her pazar gunumuz kızların yıkanmak istememeleri bağırıp cağrışları ile geciyor. Ozellikle onlarla beraber soyunup cırılcıplak hep birlikte giriyorum suyun sıcaklığını beraber ayarlıyoruz onları uzun uzun kese sabunluk yaparak yıkamaya calışıyorum. Kızlarımla her turlu konuyu konuşuyorum zaten bir karar verilecekse hep beraber oturup oyle konuşuruz. Anneli kızlı ozel konularımız icin konuştuğumuzda ozellikle bayanların temizliğini onlara anlatıyorum. Yarın obur gun ergenliğe gececekleri icin regl konuları kılları kukularının temizliği her şeyi konuşuyorum. Tamam anne haklısın bizde biliyoruz diyorlar ama yıkanmaya sıra gelince hep benim zorumla ağlayarak bende onlara bağırarak işimizi yapmaya calışıyorum. Kızlarıma ne ben nede eşim bir kere bile elimizi kaldırmadık asla dovmedik hep olumlu konuşup onlarında isteklerine karşılık vermeye calıştık Kacmaya calıştıkları icin bacaklarımın arasına sıkıştırıyorum onları normal sıcaklıkta su ile yıkıyorum.Hamama girerken daha ağlamaya başladıkları icin kapıları kilitliyorum benim zorumla bu iş cok zor oluyor. Bir ara eşimle karar verdik hani onlar istemediği surece yıkamayayım onlar ne zaman isterse oyle olsun diye temizliklleri icin bir tek kelime laf etmedim inanın iki hafta boyunca ellerini yemekten yemeğe yıkadılar banyo zaten hic istemediler. Anlamıyorum insan okuldan gelince elini yuzunu yıkamazmı benim kızlarım hayır. Tamam biliyorum ozellikle temizlikleri icin cok titiz davranıyorum ama hic mi benden ornek almadılar. annem buyudukce alacaklardır diyor. Neyse artık iki hafta icinde onların sokakta oynamalarına dışarıda top oynamalarına terlemelerine hic ses cıkarmadım bir kere bile camaşırınızı değiştireyim demedim hic umurlarında bile olmadı .Tırnaklarımız uzadı bile demediler ic camaşırlarını bile ben yataklarının ustune bıraktımda oyle yatarken değiştirdiler Fakat benim eşşek kızlarımın hic sesi cıkmayınca artık Pazar gunu dayanamadım antremandan gelince yine bağrış cağrış yıkamak zorunda kaldım .Oyle bir durumdalardıkı tırnaklar capa gibi icinde pislik icinde terlemekten vucutları artık pis kokmuş oyle olmalarına rağmen hayır yıkanmak istemiyoruz diye ağlayarak aldım onları hamama bende sinirleniyorum elimde değil .Hani yuzmeye gidiyorlar zor olur diye saclarınıda kut omuz hizasında kestiriyorum .Fakat bu kızlar adam olmayacak galiba bir fikri olan varsa soylesin ne olur. Kafayı yiyeceğim.