anlatacağım o kadar cok şey var ki nerden başlayacağımı şaşırdım ...
hayatında diş ağrısı bile cekmemiş .. grip harici doktora bile gitmemiş
acı eşiği cokkk duşuk olan ben tahmin edersiniz ki inanılmaz korkuyordum doğumdan
hatta deli cocuk sevgimle doğum korkum birbiriyle yarışıyordu
tabi sevgim galip geldi.. neyse hamile kaldım başladım cılgın gibi guzel doğum hikayeleri okumaya
kotulerini ne okudum ne izledim ne de dinledim cunku yazının birinde beyninize bi şeyi nasıl yerleştirirseniz
beyniniz size o şekilde geri dondurur yani hic doğum yapmamış biri doğumdan ben gibi korkarsa
doğum anında da beyni beklediği şekilde yansıtıyor bizzat denenip onaylandı
daha gebeliğimin başlarında guzel doğum hikayeleri ile korkumu yenmeyi başardım
saplantı derecesinde normal doğuma odaklandım .. artık doğumdan korkmuyordum
adet sancısını bilmiyorum ama cok kişide olduğu icin onun biraz daha yukseği olduğunu oğrendiğimden
onada dayanırım artık die beynime kazıdım
tahmini doğum tarihim 7 temmuz 2011 di ... 19 haziran pazar akşamı eşimin iş ortağının duğunu vardı
tabi cok onemliydi bizim icin karnım burnumda gun sayıyorum duğune gittik gece 4e kadar gelin gezmesi vs. derken
eve gidişimi yatışımı hatırlamıyorum heralde bayılmışım
oğlen 1 de gozumu actım yataktan kalkarken şaldır şaldır bişi geldi o an anladım zaten su olduğunu
panikle eşimi aradım hastaneye gittik doktor ilk catı muayenemi yaptı usg baktı nts bağlandı
sonuc; doğum belirtisi yok senin su sandığın yoğun bi mantar enfeksiyonun var ondan olabilir bi kac ilac yazdı doğruuu eve
eve geldiğimde saat 4 civarıydı kapıdan girdim yok yaw dere gibi gidiyo doktoru aradım
durumu soledim sadece su var sancı vs bişi yok ..gel yatıralım o halde bu şekilde seyir ederse sezeryanla sonlandırırız dedi
ve ben muslukları o an actım ...salya sumuk ağlıyorum ben sezeryan istemiyorum die dunyam başıma yıkıldı
saat akşam 5 yatışım yapıldı kac litre su varsa saatlerce şaldır şaldır gitti gece saat 11-12- ben kendimi artık sezeryana
hazırlamıştım ... derkennnn gece 1 de sancım başladı saat sabah 6 ya kadar dayanılırdı sancım geldikce
mum ufler gibi nefes alıp verdim tabi arada gelip kac cm acılma var bakıyorla....r saat 6 civarı bende de
6 cm kadar acılma olmuş ondan sonra doğum hızlandı zaten ve sancılarda beni bağrıtmaya
bi Alllahhhhh Allahhh die bi anne die kıvranıyorum 6,30 anestezi uzmanı istedim
hemen arayıp cağırdılar doktor geldiğinde saat 7yi geciyodu 10 cm de doğum gercekleşirmiş
benim olmuş 8 ama solemediler anestezi doktoru 8 cm de yaptı epidurali cok
riskli olduğunu (sancı surekli ve cok şiddetli olduğundan iğne yapılırken kıpırdama ihtimali cok yuksek)
sonradan oğrendim zaten sonunda olduğum icinde gerekte yokmuş
bi de anestezi doktoru cok kabaydı dover gibi yaptı iğneyi doğursan bile kıpırdamayacaksın dedi
neyse yaptı ve bi kac dk sonra hayata dondum sancılarım bitmişti sohbet ediyor guluyordum
saat 8 doğumhaneye alındım doktorum geldi giyindi hazırlık falan derken 8.20 oldu
sancı hissediyorum ama can yakıcı değil doğum başladı ıkın hadi kafası gorundu derkennn 8,25 gozumun nuru
doğdu aslında o kucuk adamın sevgisiyle yeniden doğan bendim ...
doğuma doneyim tontirik oğlumu yanıma verdiler bi kac sn sonra babasına goturduler dikişler başladı
ben oğlumu kucaklayıp emzirmek icin deliriyorum neredeyse doktorun elinden alıp ben dikecektim hızlı hızlı
doktor bitirip gidince hemşire beni odama goturecek ben başladım ağlamaya
anlatırken hala ağlıyorum inanılmaz bişi ya Rabbim isteyen tum kullarına tattırsın bu duyguyu
tabi belden aşağısı tutmuyo bende aygır gibiyim 10 kişi birden kaldırıyo
sandalyeye oturttular odaya goturuyolar ayaklarımı unutmuşlar yerde...bi baktım ayaklarım yerleri suruyo
orda bi koptuk zaten ayaklarımı ayak yerlerine koydu devam odaya
sonrasını anlatmayım bi başlarsam yaz yaz bitiremem ... son olarak beni bu hikayede en cok geren
ben sancı cekerken kaynanatorun sabaha kadar horlaması beni ha bire nts ye bağlayıp catı muayenesi yapmaları
doğumdan sonrada her saat başı malum bolgeyi acıp batikon dokup dokup bakmaları
oğlum 2,5 aylık oldu buyuk konuşmayım 2.yi duşunmuyorum buna sebep lohusalığım
velhasıl sakın doğumdan korkmayın ben yaptıysam herkesssss yapar