Turkiye'nin yanı sıra Ortadoğu ulkelerinde de ilgi ile izlenen 'Oyle Bir Gecer Zaman Ki' dizisinde 'Ali Kaptan' karakterini canlandırarak kariyerini pekiştiren Erkan Petekkaya, Birleşik Arap Emirlikleri'nden yayın yapan MBC4 kanalında soruları yanıtladı. Zeynep Ozek'in hazırladığı, Liana Dahdouh'un sunduğu 'Turki Extra' programında roportajının ikinci bolumu yayınlanan Petekkaya, kamera karşısına ilk kez Kamera Şakası yaparak cıktığını anlatırken, "O donem gizli yerlere yerleştirilen kamerayı goremiyordum. Guzel, iyi bir şaka yaptım. Oradaki oyunculuğumu, performansımı cok beğendiler. Bugunlere geldim işte dedi.
Petekkaya durustluğe cok buyuk onem verdiğini, yalan, kotuluk, hainlikten nefret ettiğini anlatırken kendisini une kavuşturan Oyle Bir Gecer Zaman Kinin 1970li yılları yansıtan Donem dizisi olduğu halde izleyicilerin oradaki sahnelerin gunumuzde yaşandığı yanılgısına duştuğunu soyledi. Erkan Petekkaya, hicbir ortak yanları bulunmamasına rağmen dizide canlandırdığı Ali Kaptan karakterini sevdiğini belirterek şoyle dedi:
Ali Kaptan gercekten guc bir roldu. Hicbir rol icin onun kadar calışmadım. Aslında cok kotu gorunen ancak, kişilik parcalanması ile cok duygusal, ne yapacağını şaşırmış bir adamdı Ali Kaptan. O yıllarda aile yapısı, orf adetler cok başkaydı. Kimse babasının onunde bacak bacak ustune atamazdı. İnsanlar dizide olanları bugun izlemiş gibi izledikleri icin insanlara Ali Kaptan ters geldi."
"KURALLARIM VAR"
Onumuzdeki sezon, eski arkadaşı Songul Oden ile bir dizide oynayacağını anlatan Erkan Petekkaya, kameranın karşısında bazı kuralları olduğunu ifade ederek şoyle konuştu:
"Televizyonda opuşme, sevişme sahnelerine karşıyım. Burası Turkiye; Musluman bir ulkede yaşıyorsunuz. Adet, din, geleneklerimiz; dolayısıyla bir cok şey beni bu sahneleri cekmekten uzaklaştırıyor. Sinemada belki olabilir. Cunku sinemaya para verip gidiyorsunuz. Bilerek, secerek gidiyorsunuz. Ama televizyonda insanlar aileleri ile otururken oyle bir sahneyi seyretmekten hoşlanmayabilir.
"EVLİLİK GERCEKTEN ZOR BİR ŞEY"
Petekkaya, evlilik kurumuna, cekirdek aile yapısına inandığını, 33 yaşında evlendiğini vurgularken, "30 yaşıma kadar yaşayacağımı yaşadım. Bence evli olmayanlar da bir an once evlenip cocuk sahibi olsun" dedi. Erkan Petekkaya, şoyle devam etti:
"Cunku cocuk; dunyanın en guzel şeyi. Cocuğum olduktan sonra hayata bambaşka bakmaya başladım. Sevmenin gercekten ne olduğunu cocuğum olduğunda anlamaya başladım. Evliliğe inanıyorum. Tabii zor zamanları da var. Bir sure goruşuyor sonra hayatınızı birleştiriyorsunuz. Her sabah yanınızda sizinle beraber uyanıyor. Onunla omur geciyor. Gercekten zor bir şey. İnsanın kendi kendisi ile gecinmesi bile zor. Dolayısı ile başka bir insanla birlikte butun hayatı gecirmek kolay değil. Ama keyifli bir şey ben boyle daha mutluyum. "
"ASANSORDE 'EVLEN BENİMLE' DEDİM"
Petekkaya, akrabası olduğunu sonradan oğrendiği eşini bir duğunde gorduğunu, ikinci goruşmesinde "Evlen benimle" dediğini şoyle anlattı:
"Bir duğunde gordum, kim olduğunu sordum. Akrabammış zaten. Ankarada yaşıyordu . Ankaraya gittim, kahvaltı ettik, beraber yemek yedik. Akşama kadar sohbet ettik. Onu ilk gorduğumde evleneceğimi hissettim. O da daha sonra aynı şeyi hissettiğini soyledi. İkinci goruşmemizde onu eve bırakırken asansorde sormadım bile direkt Benimle evlen dedim. O da tamam dedi, evlendi. Hayatta oluyormuş boyle şeyler." (DHA)