Kanser tedavisi goren sanatcı Murat Goğebakan hayatını kaybetti. Losemi hastası Murat Goğebakan, tedavi gorduğu Medipol Hastanesi’nde, 46 yaşında hayata gozlerini yumdu.
GOĞEBAKAN’IN DOKTORU: “LOSEMİYE BAĞLI ANİ KALP DURMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ”
Tedavi gorduğu hastanede hayatını kaybeden Murat Goğebakan’ın doktoru, unlu sanatcının losemiye bağlı ani kalp durması nedeniyle hayatını kaybettiğini acıkladı.
Murat Goğebakan’ın bir suredir tedavi gorduğu Medipol Universitesi Hastanesi’nden yazılı acıklama yapıldı. Prof. Dr. Huseyin Oz tarafından yapılan yazılı acıklamada, “5 yıl once losemi teşhisi konulan Murat Goğebakan losemi ve solunum yetmezliği sebebiyle 10 gundur hastanemizin yoğun bakım unitesinde tedavi gormekteydi. Bu sabah saat 08.45’te losemiye bağlı ani kalp durması sonucu hayatını kaybetmiştir” denildi.
MURAT GOĞEBAKAN KİMDİR ?
9 Ekim 1968 tarihinde Adana’da doğan Murat Goğebakan, 7 yaşına kadar Adana-Almanya arasında yaşadı. İlk, orta ve lise oğrenimini Adana’da tamamlayan Goğebakan, Hacettepe Universitesi Ankara Devlet Konservatuarını bitirdi. Cukurova Universitesi’nde oğretim gorevlisi olarak calışan unlu sanatcı, 1995 yılında album cıkarmak icin İstanbul’a geldi. 1996 yılında “Ben Sana Aşık Oldum” isimli albumunu cıkaran ve buyuk beğeni toplayan Murat Goğebakan, Kral TV Video Muzik Odulleri Toreninde “En iyi cıkış yapan erkek sanatcı” odulunu aldı.
2010’DA KANSERİ YENMİŞTİ
Unlu sanatcı daha sonra “Sen Rahatına Bak” “Tek Sucum Seni Sevmekmiş” ve “Merhaba” ismli albumlerini cıkardı. 2000 yılında Sema Bekmez ile evlenen Goğebakan, 2002 yılında cıkardığı “Ayyuzlum” isimli albumuyle MUYAP’ın En Cok Satan Album Odullerine layık goruldu. Ardından cıkardığı “Yaralı” ve”Sana Olan Aşkım Şahit” isimli albumleriyle başarısını devam ettiren sanatcı, bu sure icerisinde “Hasan’dan Olma Hatice’den Doğma Murat Goğebakan” isimli bir de kitap cıkardı. 2010 yılında kan kanserine yakalanan Murat Goğebakan, zaman icinde hastalığını yenip muzik hayatına devam etse de hastalığı yeniden nuksedince hastaneye kaldırıldı ve bugun yaşama veda etti.