‘İstanbul beni yedi bitirdi ’
Hatice Goğebakan: 'Oğlum hastanede 'İstanbul beni yedi bitirdi, beni Adana'ya gomun, iyileşirsem son gunlerimi Adana'da gecirmek istiyorum' dedi.

Kansere yenik duşerek hayatını kaybeden unlu muzisyen Murat Goğebakan'ın annesi Hatice Goğebakan, şunları soyledi: "Oğlum hastanede 'İstanbul beni yedi bitirdi, beni Adana'ya gomun, iyileşirsem son gunlerimi Adana'da gecirmek istiyorum' dedi."

Goğebakan'ın annesi Hatice Goğebakan, unlu muzisyenin hastalık surecini gozyaşları icinde anlattı. Goğebakan, oğlunun rahatsızlığının 2009 yılında bir griple ortaya cıktığını belirterek şoyle konuştu: "Murat hastalığını yenmişti, ancak eşinden ayrıldıktan sonra cok uzuldu. Eşi cok borc bıraktı. Cok borcu vardı. Kız kardeşleri yardım etti, bankaların borcu ust uste bindi. Ama borclarının hepsini odedi, hicbir yere borcu kalmadı. Ama hastalığı ikinci kez tekrarladı. Bize 'Anne gribim gecer' dedi. Fakat gecmedi."
Gecen yıl eylulun ortalarında burnunda kanama olduğu icin ameliyat olduğuna dikkat ceken anne Goğebakan, sozlerini şoyle surdurdu:

"Silivri Anadolu Hastanesi'nde burnundaki kanamadan dolayı ameliyat oldu. Ancak burada kanama durdurulamayınca ozel bir hastaneye goturmek zorunda kaldık. Burada doktor kanser hucresine rastladıklarını soyledi. Sadece 40 gun yatacak kemoterapi gorsun 41. gun evine gitsin dedi. Biz bunu Murat'a soyledik, ancak o once bağırdı kabul etmedi sonra kabul etti. Sabah kararından vazgecti. Ne yaptıysak Murat'ın gonlunu yapamadık 'ben iyiyim' dedi. Aradan 6-7 ay gecti, tabi bu yavaş yavaş kilo vermeye başladı. Bir gecede 3 kez hastaneye gidiyorduk, ateşini duşurmek icin. Bu daha sonra alternatif tıpa sarıldı. Bu kendini bayağı diri tuttu. Ancak, kanser hucresi tum vucudunu sardı. Kilo vermeye başladı, rengi sararmaya başladı. Daha once ayda bir kan, 6 ayda bir tronbosit alıyordu. Bu 6 aydaki tronbosit 1 gune duştu. Bobrekler iflas etti, diyalize girdi, 'iyi olacağım anne' diyordu. Ancak biz biliyorduk."

"NASIL OLSA OLECEĞİM"
Goğebakan, oğlunun kemoterapi tedavisini 'nasıl olsa oleceğim, ha oyle olmuşum ha boyle olmuşum' diyerek kabul etmediğini belirterek, "Alternatif tıpa cok guvendi. Faydası oldu ama yeterli olmadı. O zaten oleceğini biliyordu. Son anda dedi zaten 'anne sen de biliyorsun ki bu yolun sonu yok, ben buradan cıkamayacağım" diye konuştu.
Goğebakan, oğlunun hasta yatağında kendisine vasiyette bulunduğunun altını cizerek sozlerine şoyle devam etti:

"Anne ben buradan cıkamayacağım sadece sana vasiyetim beni Adana'ya dedemin ve babaannemin kucağına gomun. Ben onların en cok sevdiği torunlarıydım onlar beni buyuttu. İstanbul beni yedi bitirdi. Buraya sakın gommeyin' dedi. İstanbul'a geldiğine pişman oldu. 'Kurtulursam Adana'ya yerleşeceğim son gunlerimi sizin yanınızda sakin ve sessiz bir şekilde surdureceğim' diyordu ama olmadı."