2012 Miss Turkey birincisi Acalya Samyeli Danoğlu, Canlı Canlıyla sunuculuğa adım attı. Kanal Dde ilk kez kendini gosterecek olan Danoğlu, Bu iş benim icin bir anlık heves değil, Turkiyede sunuculuk dendiğinde akla ilk gelen isimlerden biri olmak istiyorum diyor.
* Canlı Canlı adlı magazin programıyla izleyici karşısına cıkmaya hazırlanıyorsunuz. Hatırladığım kadarıyla daha once bir sunuculuk deneyiminiz de olmamıştı...
- Doğru, daha once hic sunuculuk yapmadım. İlk kez Canlı Canlı ile yaşayacağım o deneyimi... İlk tecrube Kanal Dde olacağı icin de kendimi şanslı hissediyorum.
* İddialı mısınız peki? Bu alanda tutunabilecek misiniz sizce?
- Sunum tarzımdan kıyafetlerime kadar her konuda buyuk bir ozenle hazırlandım bu işe... Bu iş benim icin bir anlık heves değil. Bundan sonra sunuculuk dendiğinde akla ilk gelen isimlerden biri olmak istiyorum. Cok iyi bir ekiple yola cıktığım icin de başarılı olacağıma inanıyorum. Yine de cok heyecanlıyım, aklımda sadece bu işte başarılı olmak var.
* Magazinle aranız nasıldır?
- Bircok kişi Magazini sevmiyorum, takip etmiyorum diyor ama inanmıyorum. Ben magazini takip edenlerdenim. Şimdi tabii ki işim gereği daha da buyuk bir dikkatle takipteyim.
* Yani magazinden şikayetci unlulerden değilsiniz...
- Asla... İki senedir bu sektordeyim. Bugune kadar hic ozel hayatımla on plana cıkmadım. Bundan sonra da oyle bir durumun yaşanacağını sanmıyorum.
* Gelelim Miss Turkeye... Yarışmadan sonra hayatınızda neler değişti?
- Miss Turkey secileli iki sene oldu. Yarışmadan sonra daha mucadeleci biri oldum. Artık kendi kendini motive edebilen guclu bir kadınım. Miss Turkeyden sonra oyunculuk deneyimlerim de oldu. Uzun sure İşler Guclerde oynadım. Sonra bir sure hicbir projede yer almadım, kendimi eğitimime verdim. Ve bu sırada surekli spor yaptım.
* Oyunculuktan vazgecip de neden sunuculuğa yoneldiniz?
- Oyunculuğu da cok seviyorum aslında... İleride bana uygun, icime sinen bir rol teklif edilirse değerlendirebilirim de... Ama şu an sadece Canlı Canlıya ve sunuculğa konsantreyim. Cunku bu işi cok seviyorum.
* Sunuculuğa nasıl hazırlandınız, eğitim aldınız mı orneğin?
- Diksiyon eğitimi alıyorum, kamera onunde surekli prova yapıyorum. Ayrıca program icin sac rengimi değiştirdim, daha sıcak bir ton olsun istedim.
* Sizin beğendiğiniz sunucular kimler?
- Miss Turkey kampındayken Julide Ateşle tanışmıştım, gercekten cok klas bir kadın. Gerek cizgisi, gerek kalitesi cok başka. Bunun dışında Burcu Esmersoyu cok beğeniyorum, cok doğal bir sunumu var. Ben de bu yolda ilerlemek istiyorum.
* Lisans eğitiminiz bitti mi?
- Bir yılım kaldı. En başından beri koyduğum hedeflerden biri de universite eğitimimi tamamlayıp diplomamı almak... Daha sonra dil bilimi uzerine yuksek lisans yapmak, eğitimimi en iyi şekilde tamamlamak istiyorum. Eğer iş yoğunluğu nedeniyle eğitimimi tamamlayamazsam, ileride bunun icin pişmanlık duyacağımı biliyorum.
* Yemeklerle aranız nasıl? İştahlı biri misiniz?
- Moralim bozuk olsun ya da mutlu olayım hic fark etmez, yemek yemeyi cok seviyorum. Cok cabuk kilo alan ve veren bir yapım var. Bu yuzden sporumu aksatmıyorum. Her gun 1,5 saat tempolu şekilde yuruyor ve boks yapıyorum.
Boks yapmak beni cok guclendirdi. Taksiden inerken kapıyı oyle sert kapatmaya başladım ki ben bile korkuyorum bir arıza cıkacak diye. Elim ağırlaştı sanırım! Bunları yapmasam herhalde yuvarlanacak hale gelirim.
* Zaten daha onceden 80 kiloymuşsunuz...
- Ama yarışmaya katılmadan cok once beslenme duzenimi değiştirdim ve o kilolardan kurtuldum.
* O kiloların nedeni neydi?
- Almanyada doğup buyudum, lise cağında Turkiyeye dondum. İlk zamanlar benim icin cok zordu. Bir yandan Turkce oğrenmeye calışıyor, diğer yandan universite sınavlarına hazırlanıyordum.
Okulda ya da bulunduğum cevrede pek arkadaş da edinemedim. Bu yuzden kısa zamanda cok kilo aldım. Daha sonra sağlıklı olmak icin rejim ve spor yapmaya başladım. Şok diyetlerle zayıflamadım, uzun bir surece yayarak kilolarımı verdim.
* Peki Miss Turkey olduktan sonra daha mı cok dikkat etmeye başladınız?
- Tabii ki... Ekranda zaten daha kilolu cıkıyoruz. Bizi takip edenler, birkac kilo alsak hemen soruyorlar Kilo mu aldın? diye... O da cok moral bozucu oluyor. Kendimi boyle mutlu hissettiğim icin dikkat ediyorum.
* Size ozel guzellik sırlarınız var mı?
- Saclarıma surekli bakım yaptırıyorum, bu benim icin cok onemli. Ayrıca butun kadınlar gibi ben de cildime dikkat etmeye calışıyorum. Bir de yuzumu sodayla yıkıyorum.