Mrb,
Oğlum tam 7 aylık. 1 aydır ek gıdalara alıştırmaya calışıyorum ama zorlamıyorum. teklif ediyorum başını cevirir ağzını acmazsa 2.ye zorlamıyorum. genel olarak yemiyor. cok nadir canı isterse eğer koca bir kaseyi tek seferde bitirebiliyor ama dediğim gibi cok nadir. biberon almıyor. sadece anne sutuyle besledim. memeye aşırı duşkun diyebilirim. bazen beni emzik gibi kullandığı bile oluyor. soruma gelicek olursakta ek gıdaları başta red eden cocuklar ilerdede bu şekildemi devam ediyor. yemek konusunda hep isteksiz ve zor mu oluyorlar. birde asıl onemlisi 3 kere boğuluyor gibi oldu. ilk ek gıda verdiğim zaman evde kendim hazırlamıştım. ağzına ufak bi lokma verdim. yutamadı boğuluyor gibi oldu. bende yemek yemeyi oğrenene kadar kendim bi daha hazırlamicam demekki kıvamını tutturamadım dedim. milupanın hazır kavanozları vardı. daninonun falan. onlardan aldım. bole bi olay yaşadığım icin once kaşığın ucunu yemeğe deydiriyorum sadece tadını alsın diye ağzına veriyorum isterse eğer lokma şeklinde veriyorum ama sadece tadını alsın diye değdirmeme rağmen yuzunu buruşturuyor sonra oğuruyor ve kendini kusturuyor. kusarkende mosmor oluyor. cok korktum. ek gıda vermeye korkuyorum artık. 2 sefer bu şekilde oldu. boyle olay yaşayan varmı aranızda. ek gıdalara başlarken bu tarz zorluklar yaşadınızmı. lutfen deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim. gercekten yemek yedirmeye korkuyorum artık sadece emziriyorum.
Ek gıda
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●2 Görüntüleme