Anadolu Efes Başantrenoru Ergin Ataman, THY Avrupa Ligi'nde ust uste 3. kez şampiyon olarak bir ilki başarmak istediklerini soyledi.
Yeni sezon oncesi Sinan Erdem Spor Salonu'nda basın mensuplarına acıklamalarda bulunan Ataman, "Gectiğimiz sezon olduğu gibi yine buyuk hedeflerle başlıyoruz. Bu sezon Avrupa Ligi'nde transfer doneminde buyuk hareketlilik oldu. Takımların kadrolarını takviye ettiklerini ve revizyona gittiklerini gorduk. Butun takımların hedefinde olan bir takım durumundayız. Biz de gectiğimiz sezonla alakalı bazı onemli değişiklikler yaptık. Yonetim ciddi fedakarlıkta bulundu, Micic ve Larkin gibi iki oyuncuyu takımda tutmayı başardı. Clyburn, Zizic ve Polonara gibi Avrupa Ligi'nde ciddi dakika alan oyuncular transfer ettik. Biz de kadromuzu guclendirdik." dedi.
THY Avrupa Ligi'nde buyuk bir rekabet yaşanacağının ortada olduğunu aktaran deneyimli teknik adam, "Bugunden bir şey soylemek cok zor. Gecen sezon Avrupa Ligi'ne kotu başladık, sonra zor toparladık ama hedefe ulaştık. Bu sezon iyi başlamak istiyoruz. Larkin'in sakatlığı nedeniyle bir sure oynamayacak olması bir dezavantaj ama bunu mazeret olarak duşunmeyip, iyi başlayarak Avrupa Ligi tarihinde yapılmayan, hicbir kulubun başaramadığı, 3 yıl ust uste şampiyonluğu almak istiyoruz. Bunu daha once yapan takım yok, Bunu başarmaya calışacağız." ifadelerini kullandı.
"KİM İYİYSE O OYNAR"
Yeni sezonda hedeflerinin buyuk olduğunu soyleyen Ataman, "Yeni bir sezona başlıyoruz. Hedeflerimiz buyuk. Rakiplerimiz her kulvarda guclu. Bu sezon gerek Turkiye Ligi'nde gerekse Avrupa Ligi'nde buyuk bir mucadele olacağını duşunuyorum. Takım da gectiğimiz yıllara oranla değişime gittik sezon başında. Yeni 5 oyuncumuz var. Onları hazırlık doneminde takıma iyi monte ettiğimizi duşunuyorum. Pazar gunu Galatasaray Nef macıyla sezonunu acacağız. Sonra da Kızılyıldız'la karşısında Avrupa Ligi sezonunu acacağız. Hedeflerimiz aynı. Bundan sonrasına adım adım bakacağız. Avrupa Ligi ve Turkiye Ligi'ni ayrı değerlendirmek gerekiyor. Avrupa Ligi'nde kim iyiyse o oynar. Herhangi Turk, Sırp, Amerikalı, Fransız bizim icin fark etmez. Sertac'ta olduğu gibi, gecmişte bu takımda ciddi rol alan Turk oyuncular mevcut. Bu tarzda gorev verdiğimiz oyuncular, yerli oyuncularımızdan iyi performans alırsak Avrupa Ligi'nde değerlendiririz. Turkiye'de Yiğitcan Saybir ayrıldı, Egehan Arna'yı transfer ettik. Gecen yıla gore yerli rotasyonunda Turkiye Ligi'nde eksik ya da fazlamız olduğunu duşunmuyorum. Ligde gecen sene yerli oyuncuları oldukca fazla kullandık. Hedefi Avrupa Ligi'nde şampiyonluk olan takımda kim iyiyse o oynar." şeklinde konuştu.
Ergin Ataman, gozunu 3. kez THY Avrupa Ligi şampiyonluğuna dikti
Spor Haberleri0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Ergin Ataman, gozunu 3. kez THY Avrupa Ligi şampiyonluğuna dikti