Merhaba kızım 29 aylık gecen hafta tuvalet eğitimine başladık o kadar cok şey araştırdımki ne yapacağımı şaşırdım..Ama sonunda 4.gunun sabahında başardık kendi deneyimimi sizlerle paylaşmak istedim..cunku cok zorlu ve sabır isteyen bir surec..
ben alıştırma kulotlarından aldım oncelikle lazımlık almadım cunku sonradan tuvalete alışması da ayrı bir sabır istiyor,klozeti kullanmadık bizim gibi alaturka tuvaleti kullanmak istedi ve ben her tuvalate girdiğimde oda benle girdi..birde cocuklar klozetten korkuyor(cocuklarla calıştığım icin biliyorum).gece ve gunduz hicbir şekilde bez bağlamamak lazım..birde tuvalete kucuk kova kurek v.b birkac oyuncak koydum tuvaleti oyun alanı gibi duşunsun istedim.gelelim bizim 4 gunluk seruvenimize;

1.GUN:
Altında ne varsa cıkardım ilk gun 15 dak bir tuvalete gittik giderkende oyuncakların seni bekliyor hadi oynayalım suyla falan dedim yoksa bıkıyorlar.ama o her seferinde halının ustune tuvalet dışında heryere yapmakta kararlıydı ama cocuğun bu aşamayıda yaşaması gerekiyor.bacaklarından cişi suzulurken zaten anlamlandırmaya başlıyor tuvalet olayını..gece alıştırma kulodunu giydirdim artık kulot giyiyoruz diyede motive oldu biraz. yinede yatağının altına hasta yatak bezlerindende alıp koymuştum gece biraz kacırmıştı ama..

2.GUN:
Yine aynı şekilde 15 dak.bir tuvalete oynamaya gittik hatta o gun boyunca cişini ve kakasını tuttu ne yapacağımı şaşırdım bıraksammı hazır değilmi acaba diye duşundum 2.gun ama devam ettik sonra dayanamadı akşam mutfağın heryerini ıslattık yine başarısızdık gece aynı şekilde alıştırma kulodunu giydik ama sabah tertemizdi altı..

3.GUN:
tuvalette oynarken kendilğinden farketmeden yaptı cişini ve kakasını..cok sevindi..oduller verdim sonra bye bye yaptık su doktuk falan..sadece 1 kazamız oldu o gun onun dışında tuvalette oynarken yaptı ara ara sonra gece yatmadan tuvalete girdik yine sabahada altı tertemizdi..

4.GUN:
Sabah yine tuvalete gittik ve yaptık hemen..sonra gun boyunca ben kendimi geri cektim ve onun cişi geldiğinde soylemesini bekledim ve soyledide..

bu arada ilk iki gun her tuvalete gittiğinde sonrada tuvalete ciş kaka yaptığında odul vermek cok onemli bence kucuk kraker şeker v.b şeyler olabilir.gecede cocuğu mumkun olduğunca tuvalete kaldırmak gerekiyor..şimdi alışmış durumdayız Allah herkese kolaylıklar versin..umarım yardımcı olmuşumdur..