Mankenlik yaparken, oyuncu oldunuz...
Almanya ’da universitede okurken tiyatroda oynamıştım. Modelliğe başladığım donemlerde de kamerayı cok sevdim. Sonra Turkiye ’ye gelmeye karar verdim. Aslında cocukluğumda yoktu boyle bir isteğim, bu duşuncem sonradan gelişti ama iyi ki olmuş. Şu anda başka bir iş duşunemiyorum.
Almanya ’da mı yaşıyordunuz?
Evet, orada doğdum. 2 senedir Turkiye ’deyim. İlk sene alışmak icin gittim geldim. Nisan ayından beri İstanbul ’a yerleştim.
Universitede ne okudunuz?
Ekonomi okudum.
Mankenlik hayatınız nasıl başladı?
Almanya ’da noel zamanı ozel marketler oluyor. Yolda yururken iki fotoğrafcı geldi “Fotoğraf cekebilir miyiz?” diye sordular. “Evet, ama fotomodel değilim, fotoğraflar amatorce olur” dedim. “Olsun” dediler ve cektiler. En iyi cıkanları ajanslara gonderdim, o şekilde başlamış oldum.
Oyunculukla ilgili eğitim aldınız mı?
Profesyonel anlamda Turkiye ’de eğitim aldım. Umit Cırak, Dolunay Soysert… HÂl almaya devam ediyorum. Oyunculuğu cok severek yapıyorum, eğitimim benim icin hic bitmeyecek.
Nasıl bir cocukluk gecirdiniz?
Sakindim. Bir ikizim var. Bana “Sen daha sakinsin, oburu biraz daha haylaz” derler. Ailede herkes genelde sakindir, duzenli ve cok disiplinliyizdir.
İkizinizle benziyor musunuz?
Hayır, benzemiyoruz. Dış gorunuş olsun, karakter olsun cok farklıyız.
Turkiye ’ye gelmeye nasıl karar verdiniz?
İki sene once modellik icin gelmiştim ama tabii ki aklımda oyunculuk vardı. Universiteyi de bitirmiştim ekonomiden bıktım demek istemiyorum ama biraz ara vermek istedim. Oyuncu olmak istiyordum bu şansı değerlendirmem gerekiyordu. Diplomamı aldıktan sonra Turkiye ’ye geldim.
KIZIMLA TANIŞMAK COK TUHAFTI
Turkiye ’de ilk dikkatinizi ceken ne oldu?
Almanya ’nın duzeni cok farklı, her şeyin bir saati, kuralı var. Turkiye ’de yok boyle kurallar. Buranın duzenine alışmaya calışıyorum.
Gelecekteki hedefleriniz neler?
Set ortamını sevdim. “Kayıt” dendiği an sanki benim icimden başka bir şeyler cıkıyor. Severek yapıyorum bu işi. Bu yuzden kendimi geliştirmeliyim.
Cocukken ne olmak istiyordunuz?
Cocuk doktoru olmak istiyordum ama annem ve babamın etkisiyle (guluyor).
KURALCI VE DİSİPLİNLİYİM
Sizi neler sinirlendirir?
Cok kuralcı ve disiplinci biriyim. Mesela randevu icin saat konusunda anlaşırız. Ben o saatte giderim; karşımdaki gelmez bir dayanırım, iki dayanırım sonunda ciddi sinirlenirim.
Yalnız yaşamak nasıl, zorlanıyor musunuz?
Canımın sıkıldığı zamanlar oluyor. İnsan surekli yalnız kalmak istemez, ama 18 yaşında universite okumak icin ayrılmıştım evden. Kendi ayaklarımın ustunde durmayı oğrendim.
Dışarıda tanınmaya başladınız mı?
Yavaş yavaş tanınmaya başladım.
Genelde Ayvalık ’ta oluyor bu ama!
İstanbul ’da henuz o seviyeye gelmedi.
İstanbul gece hayatı meşhur, cıkar mısınız?
Zaman zaman ozel gunler veya doğum gunlerinde cıkıyorum. Pek sevmem.
SPOR OLMAZSA OLMAZ
Hobileriniz?
Spor olmazsa olmaz gibi bir şey. Spor yapmadığımda kendimi kotu hissediyorum. Sinemaya gitmeyi ve arkadaşlarımla vakit gecirmeyi severim. Yemek yapmayı cok seviyorum. Genelde Hint yemeklerini yaparım.
Yalnız yaşamak zordur, var mı hatırladığınız da gulduğunuz bir anınız?
Annemin beyaz havlusunu “Bir şey olmaz” diyerekten renklilerin icine attım bir kere. RengÂrenk bir şey cıktı annem hÂl bilmez. O gun bugundur soyleyemedim (guluyor).