Dışarıdan ‘şeker bir kız ’ goruyoruz. Bu bir imaj mı?
- Fiziksel yapımın etkisi de olabilir. Yuzumun hatları, cocuksu ifadem...
Yani oyle değil misiniz?
- Gorunduğum gibiyim. Ne cocukluğumda ne de gencliğimde cılgınlıklarım, buyuk hareketlerim oldu.
30 yaşına girdiniz. 30 ’lar bircok kadın gibi sizi de değiştirdi mi?
- Evet. Duşuncelerim, yapım, hayata bakışım eskiden farklıydı. Artık ne istediğimi daha iyi biliyorum. Hayalperestliklerim ayakları yere basan isteklere donuşuyor. Daha sağlam, daha emin, daha huzurluyum.
İki ay once evlendiniz. Hamile kaldınız ama bu yıldırım nikÂhının detaylarını hic anlatmadınız. Hadi biraz deşelim. Eşiniz Bedri Bey ’le nasıl tanıştınız?
- Aynı spor salonuna gidiyorduk. Bu boydan postan beklemezsin ama salonda voleybol macları yapıyorduk. Bir de gorsen sert oynuyorum. Kendimi yere falan atarak, dizlerim surekli mosmor. Arkadaşlarım hep “Bir dizlik alsana” diyordu. Bedri de bu konuşmaları duymuş. Ve cep telefonu numaramı bulmuş. Bir gun “Dizliklerin bende” diye bir mesaj attı. Yemeğe goturmek isteyebilir, pahalı bir hediye alabilirdi. Ama gercekten benim canımın acımasına kıyamayıp ordan vurdu. Gerci bunu planlı mı, plansız mı yaptı bilemiyorum.
BENİ COK SAHİPLENDİ
Mutfakta olmayı ozellikle tatlı yapmayı cok seviyorum. 10 yıl sonra oyunculuğun yanında kendime bir de pasta dukkÂnı acabilirim. Ayrıca geyşa tabloları yapıyorum. Yakında sergi haberimi duyabilirsiniz.
İlk goruşte aşk mıydı?
- Hayır. “Her şey ilk goruşte aşktır” diye duşunurdum. Ama Bedri ’yi tanıdıkca sevdim. Eğer yemeğe cıkmak icin bir şans vermeseydim belki hic tanımayacaktım. Başlarda gerci “İşim var, setim var” diye biraz oyaladım ama o da peşimi bırakmadı.
Neydi peki sizi yıldırım hızıyla nikÂh masasına goturen?
- Beni cok sahiplendi. Annemle buyudum, hep kendi paramı kazandım, aileme destek oldum. Şimdiye kadar hicbir erkek elimden tutup “Sen rahat et” demedi. Ama Bedri onu yaptı. Sadece maddi anlamda değil, ilk defa benim adıma her şeyi duşunen biri vardı hayatımda.
BEBEĞİN ADI ALİ DEMİR
Tozluk bahanesiyle hayatınıza giren adamın evlenme teklifi de ilginctir herhalde...
- İlk yemeğe cıktığımız gece “Ben seninle evleneceğim” dedi. Sadece guldum. Cok mutluyumdum, yalnızdım, hayatıma kimseyi sokmak istemiyordum. Buyuk konuşmuşum uc gun sonra sevgili olduk. Yaklaşık 40 gun sonra bir iş icin Hong Kong ’a gitmişti. O seyahatten apar topar bir yuzukle dondu. Niye bilemiyorum ama “Hayır” diyemedim. Zaten kendimi o kadar iyi ve mutlu hissediyordum ki, her şeyi paylaşabileceğim bir insandı. Biraz ani bir evlilik oldu biliyorum ama bunları bulmuşken bırakmak istemedim.
Ne iş yapıyor Bedri Bey?
- Guvenlik hizmetleri veren bir şirketleri var.
Dort aylık hamilesiniz ama iki aylık evlisiniz. “Hamile kaldığı icin evlendi” haberleri cıktı.Bu evliliğin bir sebebi de bebek miydi?
- Evlenme teklifini zaten almıştım. Karşımda Âşık olduğum ve bana Âşık bir adam vardı. Sadece biraz gezip tozalım, eğlenelim diye bir yıl beklemeye karar vermiştik. Ama bir aşk cocuğu oldu. Aile kurmamıza hic bir engel yoktu. Neden vazgeceyim. En doğal hakkımdı ve evlendik.
Bebeğinizin cinsiyeti belli oldu mu?
- Evet erkek. Adı Ali Demir olacak. Ali ismini zaten cok seviyordum. Sonra aklımıza Demir adı geldi. İkisini birden kullanmasını istiyoruz.
DERSHANEYE BURSLA GİDEBİLDİM
Daha geriye gidelim. Anne ve babanız siz sekiz aylıkken ayrılıyor. Siz annenizle buyuyorsunuz. İki kadının hayatla mucadelesi zor muydu?
- Annem babasız buyumeme rağmen beni ozgur bıraktı. Birbirimizin dert ortağı olduk. Annem ikinci evliliğini yaptı. Bir kardeşim oldu. Bundan 10 sene once boşanmış cocuklara ve kadınlara bakış acısı daha farklıydı. Bir donem İzmir ’in kasaba gibi bir yerinde yaşıyorduk. O zamanlar kadını da cocuğu da savunmasız, caresiz ve beceriksiz goren kotu bir zihniyet vardı. Annem uzun sure alaylı olarak ic mimarlık yaptı. Ama maddi zorluklarımız oldu. Lisedeyken dershaneye gitme gibi bir luksum yoktu. Okuldaki başarım yuzunden oğretmenlerimin bana verdiği bursla dershaneye gidebildim.
Baba figurunun eksikliğini hissettiniz mi?
- Tanımadığım ve bilmediğim bir his olduğu icin kucukken olaya takılmıyordum. Hic onun eksikliğiyle buyumedim. Yaşım ilerledikce hissettim.
Peki tum bunlar yaşanırken babanız nerede?
- Hayatımda sadece bir kere, 17 yaşındayken gordum. Zaten oncesinde arayıp sormamıştı. Bir daha da gormedim. Annemin isteğiyle bir akşam sadece yemeğe cıktık.
HEP YUVA KURMAK İSTEDİM
Siz buyurken yanınızda olmadığı icin hep bir şeyler eksik mi kalıyor?
- Evet. Tam universiteyi kazandığım seneydi. Annemle her şeyi ikimiz yapmışız. Ağlamışız, gulmuşuz, zorluklar cekmişiz. Sonra bir adam geliyor “Ben de varım” diyor. Kusura bakmasın ama o zaman da “Biz yokuz”. Sonucta tanımadığım bir adam.
Siz şohret olduktan sonra babanızı gazetelerde gorduk. Annenizin sizi gostermemek icin şehir şehir kacırdığını soyledi?
- Benim nerede olduğum, hangi okulda okuduğum, hangi şehirlerde yaşadığım gayet belliydi.
Yaşadıklarınız, babanızın yokluğu, sizi yalnız bırakması erkeklere karşı bir guven problemine sebep oldu mu?
- Tam tersi hayatımda beni sahiplenecek ve o baba figurunu dolduracak bir erkek aradım. Onu bulunca da kaybetmek istemedim. Boşanmış ailelerin cocukları genelde evlilik mutsuz bir şey diye duşunebiliyor. Ama bende tam tersi oldu. Cocukluğumdan beri hep aile ve yuva kurmak istedim.
MASLAK ’TAKİ BUYUK PLAZALARIN ARASINDA DURDUM VE AĞLADIM
Eskişehir ’de Turizm Otel İşletmeciliği okuyorsunuz. Sonra birden ‘Kavak Yelleri ’ dizisindeki başrolle hayatımıza giriyorsunuz. Anketlerde yılın dizi oyuncusu seciliyorsunuz. Nasıl bu noktaya geldiniz?
- Okul bitip İstanbul ’a geldiğimde kalacak yerim de param da yoktu. O gun Maslak ’taki buyuk plazaların arasında durdum ve ağladım. Bir tanıdığımızın yanında kalmaya başladım. Kalem etek, topuklu ayakkabı ve dosyalar... En sevdiğim şeylerdi.
Sonra?
- Sonra reklam filmi cekimlerine gitmeye karar verdim ve bir ajansa kaydoldum. En sonunda iş yerinden “Bir secim yapman gerekiyor” dediler. Tam o gun ‘Kavak Yelleri ’ dizisinin goruşmesi vardı. Dizi İzmir ’de cekilecekti. Otelde kalacaktık. Para biriktiririm diye duşundum.
Her şey bu kadar kolay mıydı?
- Hicbir şey kolay olmuyor. ‘Kavak Yelleri ’ beş yıl surdu. Uzun saatler calışıyordum. Burunduğum ruh halleri bir ara psikolojimi bozdu. Psikoloğa gitmeye başlamıştım. Canlandırdığım karakter Aslı ’ydı. Sokakta gorenler bana Aslı ’yı soruyordu. “Ben kimim” diye duşunmeye başladım. Sonra ‘Muhteşem Yuzyıl ’a başladım.
‘Muhteşem Yuzyıl ’ bir donem dekolteleriyle siyasetin eleştiri konusu oldu. Bu sizi korkuttu mu?
- Bazen. Ama burası Turkiye ve bir şeyler değişmeyecek sanırım. Ayrıca yaşadığın ulkeye biraz ayak uydurmak zorundasın. Amerika ’daki gibi rahat olamayız. Kimseyi uzmeye gerek yok. Tabii at gozlukleriyle bakmaktan bahsetmiyorum.
Siyasetle aranız nasıl?
- Cok uzağım.
Geleceğe karşı umutlu musunuz?
- Bu dunyaya bir cocuk getireceğim. Umutsuz olursam yandım.
Styling: Hakan Ozturk
Makyaj: Zehra Ozdemir
MekÂn: Grand Tarabya Hotel
Kostum: Nedo by Nedret Taciroğlu
Takılar: Gazzaz
Hurriyet