Kansere yenik duşerek hayatını kaybeden unlu muzisyen Murat Goğebekan'ı Turkiye, "Ben Sana Aşık Oldum Birtanem" isimli duygusal parcasıyla tanıdı. Genc yaşta kansere yenik duşen unlu sanatcı Goğebakan'ın hayat hikayesi ise yurekleri dağlayıp Turk filmlerine konu olacak cinsten. Goğebakan'ın annesi Hatice Goğebakan 16 yaşında Hasan Goğebakan ile evlendiğini 17 yaşında Murat Goğebakan'ı dunyaya getirdiğini soyledi.
"COK KUCUKTUM HAMİLE OLDUĞUMU BİLEMEDİM"
Evlendikten hemen sonra apandiist sorunu yaşadığını ve ameliyat olmak zorunda kaldığını belirten Goğebakan, "Ameliyat oldum cıktım. Hemşireler ve doktorlar bana hamile olduğumu soyledi. Ameliyat sırasında verilen narkozun ve cekilen filmlerin bebeği sakat bırakacağını engelli bir cocuk dunyaya getireceğimi soylediler. Eşim ve kayın validem engelli de olsa Murat'ın dunyaya gelmesini isteyerek, 'Ne doğarsa Rabbime sığınıyoruz' dediler. Bunun uzerine Murat'ı aldırmayarak 9 ay sonra dunyaya getirdim. Murat doğduğunda dunya guzeli 4 kilo bir bebekti. 4 aylıkken babası askere gitti. Murat yurume cağına gelip yuruduğunde sağ ayağının sakat olduğunu oğrendik. Bunun uzerine Adana'daki butun doktorları Turkiye'deki butun doktorları gezdim ama 'ayağı ne uzun ne kısa doğuştan olduğu icin bir şey yapamayız' dediler. Oğlumun sadece sağ ayağının aşık kemiği kucuktu bu nedenle yuruyordu ama sekiyordu" dedi.
"OĞLUMU TEDAVİ ETTİRMEK İCİN ALMANYA'YA GİTTİM"
Turkiye'de derman bulamayınca Murat'ı tedavi ettirmek icin 1970 yılında Almanya'ya gittiğini soyleyen Hatice Goğebakan şunları kaydetti:
"Kocam olmadan oğlumla tek başıma Almanya'ya gittim. Burada hem calışıp hem de oğlumun ayağı icin derman aramaya başladım. 4 ay sonra kocamı Almanya'ya istedim. Ancak oğluma bir care bulamadık. Almanya'daki doktorlar da Turk doktorların soylediğini soyledi. Spor ve yuzme onerdiler Murat onları yaptı. Ancak bu kadar oldu. Ben calışıyordum cocuklara bakacak kimse yoktu o nedenle 1977 yılında Almanya'da Turkiye'ye kesin donuş yaptık. Oğlum burada okula başladı, butun okulları bitirdi muziğe merakı vardı, en son konservatuarı da bitirdi. Cok sevilen bir kişi oldu."
"ABLAMIN KIZIYLA EVLENDİ MEŞHUR OLMADAN BOŞANDI"
Okulu bitirip Cukurova Universitesi'nde işe girince ablasının kızıyla Murat'ı evlendirdiklerini anlatan Goğebakan, "Bu evlilikten Bulent ismini verdikleri bir cocukları oldu. Ancak fikren anlaşamadıkları icin Murat 1994 yılında eşinden boşandı. Murat meşhur olduktan sonra boşandı dediler ama meşhur olmadan once boşanmıştı. Daha sonra 1995 yılında İstanbul'a giderek "Ben Sana Aşık Oldum Birtanem" adlı kasetini cıkardı. Bu kaset cok tuttu her yerde oğlumun şarkısı calıyordu ondan sonra art arda kasetler cıkardı" diye konuştu.
"SEMA'YI COK SEVDİ 2009'DA KANSERE YAKALANDI"
Murat'ın Sema isimli bir kız ile tanıştığını ve onu cok sevdiğinin altını cizen Goğebakan şoyle devam etti:
"Evlilikleri cok iyi gidiyordu cok duzenli bir hayatı vardı. Ancak 2009 yılında grip oldu. Bu grip bir turlu gecmedi. Bunun uzerine hastaneye gittiğinde doktor kan kanseri olduğunu ve hastalığın cok ilerlediğini tedavi edilmezse cok az bir omru kaldığını soylemiş. Bunun icin oğlum hemen hastaneye yattı. Tedavi olmaya başladı. Yapılan tedavilere Murat cevap vererek 2010 yılında oğlum kanseri yendi. Yeniden hayata başladı"
"KANSERİ YENDİ İHANETİ YENEMEDİ"
Goğebakan oğlunun cok sevdiği eşinin onu hasta yatağında aldattığını one surerek, "Oğulum kanseri yendi ancak cok sevdiği eşinin yaptığına cok uzulmuştu bir de cok borcu vardı. Bankalara her yere borcu vardı. Yaklaşık 350 bin lira olan borucunu odemek icin cok mucadele etti. Kardeşlerinden para aldı, kendi calıştı ve borcunu odedi. Ancak bu sure icinde cok yıprandı cok uzuldu. Bu nedenle hastalık gectiğimiz yıl tekrarladı. Bu kez oğlum hastalığı yenemeyerek hayat mucadelesini kaybetti" dedi. (turkiye)