Herkeze merhaba hamileliğimi sizin paylaşımlarınızı okuyarak gecirdim ve bana cok faydası oldu burdan hepinize teşekkur ediyorum..
doğum hikayeleri okuyup okuyup ağlardım kendi hikayemi nasıl yazacağımı duşunurdum ve işte sonunda o guzel gunu sizlerle paylaşmanın vakti geldi.
bebeğimin beklenen tarihi 6 şubattı o gune kadar hic sancım vs bir şikayetim olmadı.o gunde yoktu gerci.akşam 4de kontrole gittik.acılma var ise suni sancıyla başlayacaktık yok ise bekleyecektik.ben hic ağrı sancı hissetmediğim icin hep eve geri doneceğimizi duşunmuş hic heyecan yapmamıştım.nts den sonra muayenemde 3cm acılma olduğunu ve suni sancı ile doğuma başlayalım dedi doktorum. ben 9 ay boyunca hic heyecanlanmamışım meğer.o lafı duyunca cok paniklemiştim.kendimi hazır hissedemedim.suni sancıdan korkuyordum. ve 2 kişi gireceğimiz odada sabah olduğunda 3kişi uyanma duşuncesi neler yaşayacağımın merakı ... bir iki gun daha bekleyemezmiyiz belki sancım başlar diye yatmak istemedim.tabi artık son gundu ve sağlığımızı riske sokmamak icin kabul etmedi dooktor.sorumluluk senin kotu bişey olursa uzulmicekmisin dedi.cevap veremedim tabi.ama o an yatış yapmadım.eve geldim eşimi aradım işteydi.anlattım gidemicem ben dedim korkuyorum.2gun daha bekleyelim gibi bahaneler soyluyordum.eşimde itiraz etti tabi.sen git ben de geliyorum dedi.onu evde beklememi bile istemedi hatta.sonra kendimi olayın başladığı gerceğine alıştırmaya calıştım.ha bugun ha iki gun sonra..yarın sabah bebeğimle olmak var..beklemek daha cok strese sokar diye diye tamam dedim gidelim.annem ve gorumcemle gittik.eşimde yetişti.yatışı yaptık.hemen suni sancı takıldı nts devam.saat 8 idi.gece 12ye kadar sancımın başlamasını acılma olmasını bekledik ama sancı hic olmadı ve acılmada anca 4cm olmuştu.sonra doktor su kesesini patlattı ve ıkınmamı soyledi.pek başarılı olamadım.sonra kontrol ederken hemen sezeryana alalım bebek alnıyla geliyor dediğinde her yerim titremeye başladı.o saniyeden sonraları sanki kendimizi uzaktan izliyormuş gibiydim.hep normal olacağını duşunmuştum.hazırlanın goturelim dedi ve bi baktım gidiyoruz.eşim ne zaman cıkarlar diye sordu bebek 20 anne 45dk sora dediler.aha dedim bebeğime kavuşmaya sadece 2o dk mı kaldı. bi baktım ameliyathanedeyiz herkes toplanmış bile ne cabuk.ben hala titriyorum.uşudum sandılar ama durduramadığım bir titremeydi.epidural istemedim cunku panik atağım yuzunden ameliyatın heyecanıyla atak gelirse diye uyumak istedim.ve uyudum uyandım.kendime gelmeye başladığımda aklımda tabiki bir soru vardı bebeğim iyimi.cunku hayatım boyunca ben sancı acısından değilde ya bana yada bebeğime birşey olursa korkusu yaşadım.iyi olduğumuzu oğrenince cok rahatlamıştım.sora beni odaya getirmişler sadece o kısmı hatırlamıyorum.oda da annem eşim gorumcem kardeşim vardı.ağrım vardı heyecan vardı.bebeğim odada değildi.kardeşim bir espiri yaptı ama onu azarlamışım yalnız kalmak istiyorum dediğimi hatırlıyorum.sadece eşim kaldı.gordum bebeğimiz dedi.cok tatlı.kuveze aldılar.korkulcak bir şey yok ama(... ama lafını soylediğinde aklımdan bin tane varyasyon gecti.coktum sanki o an.)sırtı ve goğsunun bir kısmı koyu renkliymiş lekeler varmış.tetkikler bitince gelecekmiş.dedi.cok endişelendim.o ara doktor geldi bebeğim hakkında bilgi verdi.dev nevus dedikleri bir şey.bir tane de damar beni var.hafif kanama yapıyor şu an cıkaramıcaz ama cok aktif sağlıklı bir bebek dedi.korkacak bi durum değil dedi.uzme kendinii sutun etkilenmesin dedi.elimdemi sanki nasıl bir şeydi neyi vardı.endişe icinde gecen 4saat sonunda bebeğimi getirdiler.4kilo doğmuştu bu yuzden minicikti diyemem ama minikti.onu gorunce soleyebildiğim şey merhaba oldu.hemen emzirmeye başladım.o kadar tatlı olacağını duşunmemiştim.herşeyden habersiz emmeye başladı.doktorlar gelip gitti beni kontrol ediyorlar bir yandan bebeğimin durumu hakkında yorum yapıyorlar.hic biri bu kadar buyuk bir doğum lekesi gormemiş bu kadar cok ben gormemiş.sağlam bi acıklama yapamadılar.ben cok uzuluyorum.ağlayamadım bile.sağlığı yerinde olsunda demekten başka care yok tabi.sabaha kadar bebeğimizle vakit gecirdik.uyuyamadım.babasının kucağında uyuklamsını seyrettim hep.onu izledim.ve derken cıkış gunu geldi evimize geldik.5ay gecti bile.cok uslu sakin bir bebek maşallah.ve inşallah vucudundaki leke ve ben gececek takip ediyorz kontrole gidip geliyoruz.şu an icin sağlığına etkisi yok.solenen tek şey kanser riski 5 kat fazlaymış.2-3 yaşına kadar gecmesi ihtimali varmış en azından bunu biliyoruz ihtimal olsa da..5 ay icinde kanama bitti rengi biraz acıldı.umarım tamamı gecer. dualarınızı bekliyorum...
Bir Sezeryan Hikayesi ve bebeğim Bora
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Bir Sezeryan Hikayesi ve bebeğim Bora