Guclu bir kadın Ahu Yağtu. En onem verdiği şey denge... 20 yıldır modellik yapıyordu ama Turkiye ’nin buyuk bir bolumu onu Cem Yılmaz ’la evlendikten sonra tanıdı. Bu şohretli evliliğe rağmen Ahu aynı kaldı: Cool, naif, bir tek sevdiklerinin yanında ozgur ve guclu. Şimdi, Turgut Uyar ’ın şiirindeki gibi sesleniyor insanlara.

20 yıldır modellik, 10 yıldır oyunculuk yapıyorsunuz ama Turkiye ’nin buyuk bir bolumu sizi Cem Yılmaz ’la evlenince tanıdı? Şohretten bu kadar uzak durmayı nasıl başardınız? Bu yapı meselesi. Bu benim karakterim. Kendimi ortalara atıp bir şeyi olduğundan fazla gostermeyi hicbir zaman sevmedim. Yaptığım şeyin hakkını verdim ama hicbir zaman abartmadım. Buna aile terbiyesi diyebilirsin, belki karakter diyebilirsin ya da hepsinin birleşimi diyebilirsin unlu olmayı cok fazla goz onunde olmayı hicbir zaman tercih etmedim. 20 yıldan beri bunu korumaya calıştım.

Mesleğinize olan tutkunuzu nasıl koruyorsunuz?
Cok seviyorum, cok saygı duyuyorum. Podyum benim ozgur alanım. Orası kendime en cok guvendiğim yer. Moda ile ilgili konularda mutevazı olamayacağım. Yaptığım işi cok iyi biliyorum, tum detaylarıyla yenilikleri de takip etmeye calışıyorum. Gonul verdiğim, emek verdiğim ve cok sevdiğim icin bu konuda her zaman ben buradayım diyebiliyorum.

COK HIRSIM YOK

Hayata karşı cok guclu bir duruşunuz var. Hatta adL markası sırf bu yuzden sizi marka yuzu yapmış... Nasıl bu kadar guclendiniz siz?
En buyuk faktor kucuk yaştan beri calışmam. Bu mesleğe 14 yaşında başladım. 93 yılıydı. Tek başınaydım, arkamda aman kızımız manken oluyor, onu destekleyelim diyen kimsem yoktu.

Hayalinizdeki altın yılı anlatabilir misiniz?
Benim hayatta en onem verdiğim şeylerden biri denge! Hele ki şu sıralar. Cok hırsım yok. Minik minik yaptığım bir şeyler var ama o işlerde de merdivenleri tırmanarak ilerlemek istiyorum. Bir sezon daha adL ile devam edersek mutlu olurum, Ahu Vintage ’ın buyumesini istiyorum, bir de oyunculukla ilgili bir şeyler yapmayı diliyorum. Ve tabii ki en onemlisi tum bunlar olup biterken Kemal ’le guzel vakit gecirmeyi surdurmek istiyorum.

KEMAL'İ 11 AY EMZİRDİM

Kemal hiperaktif bir cocuk mu?
Sen de annesin. Başına gelmiştir, hareketli diyorsun, hiperaktif mi diyorlar. Ve boyle de yazıyorlar. Hiperaktiflik bir hastalık, Kemal ’in boyle bir teşhisi yok cok şukur. Sadece fazla hareketli.

Zorlanıyor musunuz?
Yemekle ilgili bir problem hic olmadı. Uykusu da şimdi duzenli ama ilk bir yıl gece cok fazla uyanıyorduk. 8 saat kesintisiz uyumaya alışık Ahu da gunduzleri aptal gibi geziyordu. Ama bu da normal, emziren butun anneler bilir. 11 ay emzirdiğim icin o ara biraz leylaydım. O ahestelik gitti şimdi.

HEP BİR COCUĞUM OLSUN İSTEDİM

Peki ya oğlunuzun size oğrettikleri?
Eskisinden cok daha hızlı hareket etmeye başladım artık. Her şeyi programlıyorum, haftalık programımı yapmak zorundayım. Erken uyuyorum, sabah 6 ’da Kemal ’le uyanıyorum. Ve yatana kadar da surekli hareket halindeyiz. Bana diyorlar ki nasıl hemen inceldin, iki haftadır yardımcımız yok, iki kilo daha gitmiş. Ben erimeyeyim de kim erisin.

Peki sizin icinizde boyle anac bir kadın var mıydı, Kemal ’le mi ortaya cıktı? Cocukları her zaman cok severdim. Belki o guclu kadın, cool duruşumla ters duşen bir şeydi ama hep isterdim cocuğumun olmasını.

SAVAŞMAYI BIRAKTIM

Guc guc dedik hep, sizin zayıf noktalarınız neler?
Onumde birisi ağlasın hemen ağlarım. Cok hassas ve duygusal bir tipimdir, gorunduğum kadar guclu bir duvar değilim acıkcası... Belki de bu yuzden insanlardan beklentilerimi azaltmayı oğrendim. Cunku ancak o zaman kırılmamayı oğreniyorsun... Hayal kırıklığı yaşamamak icin olaylara objektif bakıyorum, hicbir şeyi kişisel olarak algılamıyorum, boylece guclu kalabiliyorum.

Yani bunu bana nasıl yapar cumlesi yok sizin lugatınızda?
Aynen. Cunku biliyorum ki o bana değil, herkese karşı boyle. Empati kurabiliyorum. Olayı butun olarak kabullenmekle ilgili bir mesele bu. Ben savaşmayı bıraktım. Şimdilerde kotu bir alışkanlığı bırakır gibi ego catışması olayını bırakmaya calışıyorum.

BOŞANDIKTAN SONRA HAYATIMDA MAJOR BİR DEĞİŞİKLİK OLMADI

Cem Yılmaz ’la boşandıktan sonra hayatınızda cok şey değişti mi?
Pozitif ve dengede olmaya calışıyorum... Kaybedilen bazı şeyler olmuştur, hic etkilenmedim dersem zırva olur, ama binanın butununu ayakta tutmaya calışıyorum. Ben evlenmeden once de, evliyken de, boşandıktan sonra da hayatımdaki dengeyi hep onemsedim ve korudum. Yani major bir değişiklik olmadı acıkcası... Şimdi hayatımda bambaşka bir sorumluluk daha olduğu icin ona gore hareket etmeye ozen gosteriyorum.

Oğlunuz ve kendiniz icin nasıl bir gelecek hayal ediyorsunuz?
Cok fazla plan yapmak istemiyorum. Hayatın ne getireceği gercekten hic belli olmuyor. Kemal şu anda o kadar tatlı bir dunyada yaşıyor ki, ona eşlik ederek o dunyanın
tadını cıkarmaya calışıyorum.

adL Yonetim Kurulu Başkanı Zehra Işık:
AHU ’NUN MUTHİŞ BİR DENGESİ VAR

Guclu ve 60 ’ların modasına uygun birini ararken aklımıza tek isim geldi, Ahu Yağtu. Kendi ayakları uzerinde duran, calışan kadını hedefleyen bir markayız. Ahu, duygusal olması gereken yerde duygusal, seksi olması gereken yerde seksi olan gercek bir kadın. Muthiş bir dengesi var.