11 yaşında modellik hayatına adım atan Angelina Jolie, aşırı ince olması ve gozluk takması sebebiyle diğer arkadaşları tarafından alay ediliyordu. İlk modellik deneyimi de başarısız olunca, kendine zarar vermeye başladı...

Bu durumu CNN'e "Bıcak biriktiriyordum ve kendimi kesip acıyı hissetmek benim icin bir tur rituel olmuştu...

Bu benim icin bir ceşit terapiydi, cunku kendimi yaşıyor gibi hissediyordum." diye anlatmıştı...

14 yaşında okuldan atılan Angelina Jolie bir cenaze kaldırıcı olmayı hayal etmeye başladı. Siyah giyindi, sacını mora boyadı ve erkek arkadaşıyla yaşamaya başladı...

Babası ile arası acılan Jolie, Temmuz 2001'de Voight soyadının kaldırılması ve adının Angelina Jolie şeklinde değiştirilmesi icin dilekce verdi, bir yıl sonrasında da soyadını değiştirdi...

Angelina Jolie, ilk evliliğini 28 Mart 1996'da Jonny Lee Miller ile gercekleştirdi. Duğununde siyah, deri bir pantolon ve ustune de eşinin adını kendi kanıyla yazdığı beyaz bir tişort giydi...

Jolie'nin kariyer umutları, 1997'de oynadığı Cornelia Wallace roluyle Altın Kure aldığı ve Emmy Odulu'ne aday gosterildiği biyografik film George Wallace'tan sonra başladı...

Jolie, 1999'da Pushing Tin filmini yaparken aktor Billy Bob Thornton ile tanıştı ve onunla evlendi. birbirlerinin kanlarını boyunlarında birer kolyede taşıyorlardı...

Jolie kocasının kanını niye boynunda taşıdığı sorulduğunda "Bazı insanlar buyuk bir mucevherin cok guzel olduğunu duşunuyor. Ama bana gore kocamın kanı dunyadaki en guzel şey." demişti.

Jolie, 2005'in başlarında, "Brad Pitt ve Jennifer Aniston'un boşanmalarına neden olduğu" suclamasıyla bir skandala karıştı. Jolie bunu defalarca reddetti...

Bir roportajında, "Evli bir adamla ilişki kurmak, (benim babam da annemi aldattığı icin), affedebileceğim bir şey değildir...

Oyle bir şey yapsaydım aynada yuzume dahi bakamazdım. Zaten kendi karısını aldatan bir adama da ilgi duymazdım." acıklamasında bulundu...

11 Ocak 2006'da Jolie, Pitt'in cocuğuna hamile olduğunu People dergisine onayladı ve boylece ilişkilerini topluma ilk kez acıklamış oldu...

Angelina Jolie 2 Şubat 2013 tarihinde konan teşhisin ardından goğuslerini aldırdığını acıkladı. Angelina Jolie, New York Times'a yazdığı makalede teşhisin 2 Şubat ’ta konulduğunu ve iki hafta icinde ameliyat masasına yattığını soyledi...

Yıllardır Angelina Jolie'ye kokain ve eroin sattığını soyleyen ancak kendisine kimsenin inanmadığı uyuşturucu kuryesi Franklin Meyer'in, cektiği goruntuleri National Enquirer yayınladı. Goruntulerin, Jolie'nin 20'li yaşlarının ilk yıllarında cekildiği belirtiliyor...

2009 yılında ABD ’de yayınlanan Star Magazine adlı derginin haberine gore Angelina Jolie, Brad Pitt'i yatak odasında ikizlerinin bakıcısına masaj yaparken yakaladı...

Gorduğu karşısında buyuk bir cığlık atan Jolie derginin haberine gore Pitt'e bir tokat attı ve hemen bakıcıyı kovdu.Angelina Jolie'nin uzerindeki baskıya dayanamadığı ve bu yuzden uyuşturucuya sığındığı iddia ediliyor...

Uzun yıllardır birlikte olan, 3 evlatlık 3 biyolojik olmak uzere 6 cocuğu bulunan, bu nedenle herkesin evli olduğunu zannettiği Hollywood'un unlu cifti Angelina Jolie ile Brad Pitt 2014 yılında evlendi...

Brad Pitt ve Angelina Jolie, duğunlerinde cekilen fotoğrafları ufak bir servet karşılığında medya kuruluşlarına sattı...

People ve Hello isimli dergilerin kapaklarını ususleyen duğun fotoğrafları icin unlu cift 2 milyon dolar (4.4 milyon TL) aldı.