Ortadoğu'daki modacılar, Beren Saat, Tuba Buyukustun gibi oyuncuların dizilerde giydiği kıyafetler icin Turkiye'ye geliyorlar.

Turk moda tasarımcısı ve desinator Şeyma Bozbola yurt dışında yayınlanan dizilerden dolayı daha once gormeye alışmadığımız bir Arap furyası oldu.

Turk muşterilerimizden fazla Ortadoğu ’dan gelen muşterilerimiz Beren Saat, Songul Oden, Tuba Buyukustun, Farah Zeynep Abdullah ve daha bircok Turk oyuncusunun ustunde gordukleri kıyafetler icin ulkemize geliyorlar. Turk oyuncularını bizden daha cok takip ediyorlar. ’dedi

Kostumler icin Turk dizisi izliyorlar

Turk dizilerinin yurt dışında furya halinde yayılması ulkemizde bircok sektoru de hareketli hale getirdi. Tekstilin kalbi olan Osmanbey, Ortadoğu ’nun bircok ulkesinden gelen tekstilcilerin akınına uğradı.

Nişantaşın da bircok unlunun tasarımlarını yapan Şeyma Bozbola, Turk muşterileri kadar, Ortadoğu ’dan da cok onemli kişilerin kıyafet tasarlatmak icin Turkiye ’ye geldiklerini belirterek, ‘ ’Bununla beraber bu yola cıktığım ilk andan itibaren yabancı uyruklu muşterilerimin daha ağırlıklı olduğunu soyleyebilirim.

Ozellikle Ortadoğu ulkeleri modanın ihtişamlı cizgisine cok hakim. Her an her şeyden haberdar olan kitle aradığını Turkiye ’de bulabileceğine inanarak yola cıkıyor ve bu arzusunu tamamlamadan donmuyor. Turk dizilerini sadece kostumleri icin izlediklerini soyleyen muşterilerim bile var.

Hatta belli dizi karakterlerinin kostumlerinin aynısını diktirmeyi isteyeni bizzat gordum. Turk dizileri Modada var olan duruşumuzu onlara gostermenin en iyi yollarından biri olmuş bana gore. Hatta kostumlerle dizilerin orada anıldığını hemen hemen her muşterimden duyuyorum. ’dedi.