Mesut Engin Ses Dergisi'nin duzenlediği guzellik yarışmasında Kral secilip Yeşilcam'a adım attı. O yıllarda tum genc kızların hayallerini susluyordu.
Takvimler 1973 yılını gosteriyordu. Mesut Engin, Turk sinemasına bir cok yıldız oyuncu armağan eden Ses dergisinin duzenlediği yarışmayı kazanarak Yeşilcam'a adım attı.
Hem oyunculuk yapıyordu hem de mankenlik ve foto modellik. Bebek yuzuyle tum genc kızların gozdesiydi. Aynı zamanda cok da iyi para kazanıyordu... Otellerin kral dairelerinde kalabiliyordu.
Ama 1976 yılında gecirdiği trafik kazası onun icin sonun başlangıcı oldu. Gecirdiği trafik kazasından sonra sağ el bileğinin sinirleri kesildi. 1953 doğumlu Engin bu olay olduğunda henuz 23 yaşındaydı. Yaşadıklarını kaldıramadı. Hayata kustu ve alkole sığındı. Bir kac yıl sonra hayatında bazı şeyler yoluna girer gibi oldu. 30 yaşına geldiğinde İstanbul'un tanınmış ailelerinden birinin kızı olan Asiye Gencağaoğlu ile nişanlandı. Guzellik salonu işletmeye başladı.
Ama onun asıl hayali sinemaydı. Kotu gunlerinde sinema dunyasındaki kimsedendestek gormedi. Kopkoyu bir bunalıma duştu Mesut Engin. Kendini tamamen alkolun kollarına bıraktı. Hem işini hem şohretini yitirdi.
Girdiği bunalımdan bir turlu cıkamayan Engin, kendini tamamen alkolun yarattığı 'yalancı' mutluluğa bıraktı. Akli dengesiniyitirdi ve artık sokaklara duşmuştu.
Bir zamanların unlu ve paylaşılamayanoyuncusu Mesut Engin artık İzmir'de Ağaclı Yol'da otobus duraklarındaki banklarda uyumaya başlamıştı.
Cevredekilerin "dede" dihe hitap ettiği Mesun Engin, kendisine sunulan yiyecekleri de geri ceviriyordu. 2003 yılında alkok bağımlılığından kurtuldu. Sonra İstanbul'a geldi Engin.
Karayolları calışanlarının desteğiyle yaşamını surdurdu. Daha sonra ise Beyoğlu sokaklarında yatıp kalkmaya devam etti. Tiyatro sanatcıları Mehmet Esen ve Mustafa Turan onu Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi onunde bitkin bir halde buldu. Bir zamanların unlu aktoru Mesut Engin'e İstanbul Buyukşehir Belediyesi Kayışdağı Darulaceze Mudurluğu kapılarını actı. Engin, 720 kişinin yaşadığı Kayışdağı Darulaceze ’ye yerleştirildi.
Yeşilcam'ın "kral unvanlı" oyuncusu Mesut Engin 58 yaşında yaşamını yitirdi. Yeşilcam'ın "kral" lakaplı jonu Engin, ismi gibi Mesut bir hayat suremese de bu hayattan gocmuş diğer sinema yıldızları gibi hayallarimizde yer bulacak: "1973 Ses Dergisi Yarışması birincisi, genc kızların yeni gozdesi"