200 LİRA MAAŞLA BAŞLADI
Acun Ilıcalı 1996'da ayda 200 lira maaşla spor - magazin programı Televole'de muhabir olarak başladığı televizyon dunyasında buyuk bir servetin sahibi oldu.
Fakat hayat onu bu zorlu maratonda epeyce yordu. Acun, trafik kazasında once babaanne ve dedesini, 4 yıl sonra da anne ve babasını kaybetti. Acun Ilıcalı, ailesinin peşini bırakmayan bu akıl almaz kaderi şoyle anlatmıştı. "Bir arabanın altında kaldılar. Bu olaydan 4 yıl sonra aynı korkunc kader bu kez anne-babamı buldu. Ben 19 yaşında evlendim. Bir kızım oldu."
Kızım henuz 10 aylıktı. Annem ve babamla Bodrum'a tatile gidecektik. Benim son anda işim cıktı, "Siz gidin daha sonra geleceğim" dedim. Kızım Banu da onların yanındaydı. Balıkesir'i gecmişler. Babam sakin sakin konvoyu sollarken, bir anda karşısına 180'le gelen bir arac cıkmış ve kafa kafaya carpışmışlar
Annemle babam orada rahmetli olmuş. Kızım cok ağır yaralanmış. Balıkesir Devlet Hastanesi'ne gittim. 'İlknur Ilıcalı ile goruşmek istiyorum' dedim. Adam bir deftere baktı ve sayfayı cevirdi "Olmuştur" dedi. 'Ergun Ilıcalı ile goruşmek istiyorum' dedim. "Olmuştur" dedi.
KAZALAR PEŞİNİ BIRAKMADI
Ben şoktayım ve kızım Banu'yu soramıyorum. Sadece vucudunda 18 kırık vardı. Duşunun o zaman henuz 10 aylıktı. Kazanın ardından depresyona girdi. Bir yıl evden cıkmadı. Eşinden boşandı. Yine tam 4 yıl sonra, başka bir trafik kazasında bu kez kendisi mutlak bir olumden dondu. Motosikletiyle İstanbul'da, Bağdat Caddesi'nde buyuk bir kaza gecirdi. Arkasında oturan en yakın arkadaşını kaybetti.
1995'te o donem Show TV'nin mali kontroloru İrfan Şahin aracılığıyla spor muduru İlker Yasin ile tanıştı ve ayda 200 TL'ye Show TV'nin spor servisinde işe başladı. Kısa zamanda kendini kanıtladı ve maaşının 7 katına, Şansal Buyuka'nın yanına, o zamanların unlu futbol magazin programı Televole'ye transfer oldu. Bu Acun Ilıcalı icin bir donum noktasıydı.
105 ULKE GEZDİ, TELEVİZYON SATIN ALDI
2002'de Acun Firarda programını sunmaya başladı ve ekibiyle birlikte tam 105 ulke gezdi.
2'nci evliliğini, 9 yıllık bir flort doneminden sonra 2003'te Zeynep Ilıcalı ile yaptı. Bu evliliğinden Leyla ve Yasemin adında 2 kızı oldu. Fear Factor, Survivor, Var Mısın Yok Musun?, Yetenek Sizsiniz ve Yok Boyle Dans gibi yarışma programlarını Turkiye'ye getirdi ve Turkiye'de cok populer oldu.