Fulya Kalkavan'ın ailesinin karşı cıkması uzerine 2006'da gizlice evlendiği Şenturk'un, boşandığı eşine tazminat ve nafaka odemesine karar verildi. Evlilik surecinde tiroit kanserine yakalanan Fulya Kalkavan, şiddetli gecimsizlik nedeniyle Şenturk'e boşanma davası acmış, dava dilekcesinde Şenturk'un alkol bağımlısı olduğunu, agresif tavırlar sergilediğini ve bu yuzden şiddetli gecimsizlik yaşadıklarını iddia etmişti. Boşanma davası devam ederken mahkemeden koruma isteyen Kalkavan, dilekcesinde şu ifadelere yer vermişti:
"4 Ocak 2012'de ameliyat oldum. Tiroitlerim alındı. Kanser hucrelerinin vucudumun farklı yerlerine yayıldığı saptandı. Dava actığım Şenturk surekli arayıp hem bana hem de aileme ağır hakaret ve tehditler savurmaktadır. Kanserle mucadele etmeme rağmen bana 'Yukarıda sevgilim var, şu an onunla yatıyorum. Boşanırken benden bir şey talep edemezsin. Dışarıda kendine dikkat et' gibi sozler soyledi." Mahkeme, tarafların boşanmasına, Şenturk'un boşandığı eşine tazminat ve nafaka odemesine hukmetti.
'Bağımlı değilim'
Metin Şenturk'un tehditlerinin psikolojisini bozduğunu one suren Kalkavan'ı haklı bulan mahkeme, Şenturk'e 6 ay uzaklaştırma kararı verdi. Kalkavan'ın actığı boşanma davasına cevap veren ve agresif tavırlı bir insan olmadığını belirten Şenturk ise "Gerek cevreme gerekse eşime karşı hicbir şekilde agresif bir tavır sergilemedim. Alkol bağımlısı da değilim. Bu durumu tanıklarımla ispat edebilirim" dedi. İstanbul Aile Mahkemesi'nde dun gorulen boşanma davasına taraf avukatları katıldı. Davanın karar duruşması gizli goruldu. (Akşam)