"ERKEN MUDAHALE HALİNDE, KURTULUP KURTULMAYACAĞI HUSUSUNDA GORUŞ BELİRTMEK MUMKUN DEĞİL"
Anadolu 36. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gorulen duruşmaya tutuksuz sanık Kerem Altan katılmazken, muşteki Defne Joy Foster'ın annesi Hatice Foster ve eşi İlker Yasin Solmaz'ı avukatları temsil etti. Erken mudahale olması halinde Defne Joy Foster'ın olumunun engellenip engellenemeyeceği konusunda Adli Tıp Kurumu, "Butun acil durumlarda erken mudahalenin onemli olduğu tıbben bilinmekle beraber bu vakada erken mudahale edildiği taktirde kişinin kurtulup kurtulmayacağı hususunda kesin bir goruş belirtmenin tıbben mumkun olmadığı" yonunde goruş bildirdi.
Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapora karşı beyanda bulunan İlker Yasin Solmaz'ın avukatı Ayşegul Mermer, erken mudahale halinde Defne Joy Foster'ın kurtulabileceğini belirterek, "Hastaneye goturmemesinin nedenini bilmiyoruz. Korktu mu, cekindi mi, takdir mahkemenindir" dedi.
"ERKEN MUDAHALE EDİLMEDİĞİNİ KABUL ETMİYORUZ"
Kerem Altan'ın avukatı Veysel Ok ise, raporun 36 uzman doktorca oy birliği ile hazırlandığını ifade ederek, "Olumu, alkol ve ilacın birleşmesi sonucunda olduğuna dair rapor verilmiştir. Olayda da erken mudahale yapılmıştır. Sanık butun gece hastane hastane dolaşmıştır. Erken mudahale edilmediğini kabul etmiyoruz" diye konuştu.
"DEFNE O GECE COK ALKOLLUYDU"
Duruşmada tanık sıfatıyla dinlenen oyuncu Tolga Karel, konuyla alakalı bilgi sahibi olmadığını ve Defne Joy Foster'ı ise 2000'li yıllardan beri tanıdığını belirtti.
Olay gecesi Kerem Altan ile Defne Joy Foster'ı gece kulubunden cıkarken gorduğunu soyleyen Karel, "Gece saat 02.30 sıralarında kulupten cıktılar. Defne o gece cok alkolluydu. 'İstersen daha icme, seni taksiye bindirip eve gondereyim' dedim. 'Arkadaşım bırakacak, merak etme' dedi. Gece kulubune gelmeden once Defne ile birlikte kalabalık bir arkadaş grubumuzla yemek yedik. Benim yanımda herhangi bir ilac kullandığını gormedim ama sık sık tuvalete gitti. Ben o gece Kerem Altan'ın evine gitmedim. Kendisiyle de tanışmıyorum. Defne'nin astım veya başka bir hastalığının olduğunu da bilmiyordum" dedi.
"ANNEYİM, YUREĞİM SIZLIYOR"
Oyuncu Tolga Karel'in ardından soz alan Hatice Foster ise, "Kızım 45 kiloydu, sanık onu nasıl taşıyamadı. Ambulansı aramadı. Anneyim, yureğim sızlıyor" şeklinde konuştu.
KEREM ALTAN DURUŞMAYA GELECEK
Mahkeme, gelecek celse tutuksuz sanık Kerem Altan'ın son sozunun sorulması icin duruşmaya gelmesine hukmederken, tanık sıfaytıyla beyanının alınması icin duruşmaya cağrılan manken Senem Kuyucuoğlu'nun dinlenilmesinden vazgecerek duruşmayı erteledi.
OLAYIN GECMİŞİ
İstanbul Kadıkoy'de Kerem Altan'a ait evde 2 Şubat 2011 de hayatını kaybeden Defne Joy Foster'ın olumu ile ilgili Kadıkoy Cumhuriyet Savcılığı Kerem Altan'ın, Foster'ın olumunde kusurunun olmadığını belirterek "takipsizlik" kararı ile dosyayı kapatmıştı. Defne JoyFoster 'ın ailesinin avukatları takipsizlik kararına itiraz etti. Uskudar 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde incelenen itiraz da red edildi.
Dosya daha sonra Yargıtay 12. Ceza dairesi tarafından incelendi. Daire, soruşturmanın hukuka aykırı olarak takipsizlik kararı verildiğini belirterek, Kerem Altan hakkında delillerin toplanması ve incelenmesine karar verdi. İtirazın kabulunu Kadıkoy Cumhuriyet Savcılığı'na gonderdi. Altan hakkında "yardım yukumluluğunu yerine getirmemek suretiyle olume neden olmak" sucundan, 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava acıldı.