Tatil nedeniyle bulunduğum yer yaylalık. Mersinin bir yaylasındayız. Burada yediğimiz her şey doğal. Dalından kopardığım meyve ve sebzelerle yiyeceklerini hazırlıyorum cocuklarımın. Sanırım kilo alımında bununda etkisi var.
Oğlumun menulerini, ozellikle yaylada yapıp yedirdiğim şeylerin listesini yazmak istedim. Ayrıca denediğim değişik tarifleri de yazıyorum.. Başlayalım artık, cunku oldukca uzun bir yazı olacak sanırım

Sabah kalkınca kahvaltı secenekleri:
1- Muhallebili kahvaltı: sulandırılmış sut ile muhallebiyi pişiriyorum. İcine yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı tereyağı, labne, ceviz+kabak cekirdeği, erik marmelatı veya recel suyu, 1 yada 2 olcek mama
2- Mıhlamalı kahvaltı: tereyağında tam buğday ununu kavurdum. İcine sulandırılmış sut doktum. Biraz cıvık şekilde oluyor. İcine yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı tereyağı, labne, ceviz+kabak cekirdeği, erik marmelatı veya recel suyu veya pekmez, 1 yada 2 olcek mama
3- Hoşaflı kahvaltı: kuru kayısı, kuru uzum, kuru erik vs. haşlanır. Robottan cekilir. Marmelat kıvamındaki hoşafa yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı tereyağı, labne, ceviz+kabak cekirdeği, 1 yada 2 olcek mama, erik marmelatı veya recel suyu veya pekmez ekledim.
Oğlene doğru meyve veririm. Duruma gore şeftali, muz, erik, kiraz, elma, dut vs cam rendeden gecirim. İcine ceviz+kabak cekirdeği, pekmez eklerim.
Veya hoşaf yapıp az suyuyla robottan geciririm. İcine 1 yada 2 olcek mama ve bebe biskuvisi koyarım.
Oğlen corba: Karışık malzemelerle sebze corbaları yaparım. (Kıymalı veya et suyuyla). Corbaya aklıma ne gelirse koyarım. Belirli bir olcum yoktur. Mesela bugun biraz yeşil mercimek kırmızı mercimek pirinc domates ıspanak maydanoz biber taze fasulyeden oluşan corba yaptım. İcine bamyada atacaktım olsaydı. Et olmadığı icin yeşil mercimek koydum. Carşıya gitmek burada biraz zahmetli

Tarhana corbası da cok sevdiğim bir corbadır. Annem sağolsun yapar gonderir bana. Şu an da yapıyor hatta kış icin 3, 4 kilo kadar. Sabah kahvaltılarında bile kışın cocuklarıma severek yapar yediririm. Tarhanayı ben ya et suyuyla yada sulandırılmış sutle yaparım. Oğluma yedirirken icine 1 olcekte mama atarım.
yayla corbası yaparım.yoğurtlu corba da denir. bazen pirincli bazen şehriyeli....
Bazen bizim yemeklerden de veriyorum. Kendimize yaptığım domatesli pirinc corbası mesela.. yada yemek sularına ekmek doğrayıp yediririm arada bir.
Oğleden sonra yoğurt faslı. İcine bebe biskuvisi, varsa marmelat haline gelmiş hoşaf veya recel koyarım.
Akşamdan sonra gece icin muhallebi yaparım.genelde irmikli olur. sulandırılmış sut ile muhallebiyi pişiririm. İcine 4 yada 5 olcek mama atarım.
Aralarda emziririm. Anne sutum yeterli değildi. Biberonda tutmayınca oğlum o yuzden kilo alamadı cok. Git gel ağzına muz koyarım kaşıkla recel veririm vs….. oyle işte….
2 cocuklu annenin notu: bunu yazmam koca bir gunumu aldı. Gittim geldim yazdım. Malum cocuklar tum zamanımızı alıyor

Aklıma geldikce yazacağım daha….
ayrıca aklıma gelmişken yazayım: ruşeym ve avokado cok faydalı bebekle ricin. yalnız ruşeym 8 aydan sonra kullanılıyor ama ben şimdiden cay kaşığının ucuyla azar azar veriyorum. avokado 6 aydan itibaren verilir.