Oynadığı diziler sayesinde Arap dunyasında da tanınan ve magazin haberlerinde on planda yer alan oyunculardan Merve Boluğur, MBC4 kanalının sorularını yanıtlarken, Arap hayranlarına Turkce el yazısı ile teşekkur etti.
Fotomodellik yaparken ilk kez 2006 yılında 'Acemi Cadı ’ dizisinde kameranın karşısına gecen, bugune kadar aralarında 'Muhteşem Yuzyıl ’ın da bulunduğu bircok dizide rol alan Merve Boluğur, New York ’ta bir sure kaldığını, inanılmaz enerji toplayarak yurda donduğunu soyledi. Zeynep Ozek ’in hazırladığı, Birleşik Arap Emirlikleri ’nden yayın yapan MBC4 kanalında yayınlanan 'Turki Ekstra ’ programında Arap sunucu Liana Dahdouh ’un sorularını yanıtlayan Boluğur, oyunculuğa nasıl gectiğini şoyle anlattı:
"Liseden bir arkadaşım aradı, ’Bir sinema filmi var. Oynamak ister misin? ’ dedi. Fotomodelliğe alışamamışken oyunculuğun nasıl olacağını duşunurken kendimi sette buldum. Filmin galasına kendimi izledikten sonra ’Evet ben bu işi yapmalıyım ’ dedim."
Oğrencilik yıllarında okulu bir an once bitirip calışmaya başlamayı arzu ettiğini, ayakları uzerinde duran kadın olmayı hedeflediğini anlatan Boluğur, oynadığı ’Acemi Cadı ’ dizisinin o donemdeki yaş ve dış gorunumu acısından tam kendisine uygun bir rol olduğunu soyledi.
Merve Boluğur, "Kucuk Sıla ’ oyunculuk acısından kariyer yapmam adına da benim icin cok doğru bir işti. Guclu, oz guvenli kadınları oynamaktan daha hoşlandığımı soylemek isterim" diye konuştu.
’Muhteşem Yuzyıl ’dan Pelin Karahan ve Burak Ozcivit ile goruşmeye devam ettiğini anlatan Merve Boluğur, surekli gulecek bir şey bulup, kendisini motive etmeye calıştığını, sevdiklerini ozellikle annesini kaybetmekten korktuğunu anlattı.
Beyaz ten, kırmızı ruj ve siyah sacın kendisi ile ozdeştiğini belirten Merve Boluğur kucuk yaştan itibaren kırmızı ruju cok sevdiğini anlatırken, şoyle konuştu: "Ruju 15-16 yaşından beri de suruyorum. ’Kucuk Sırlar ’ ile birlikte benimle ozdeşleşen bir durum oldu. Ruj; cok sevdiğim ve kullandığım bir makyaj urunu oldu. Cantamda başka kırmızın değişik tonlarında kırmızı veya bordo ruj olabilir. Siyah sac; benimle ozdeşleşen orijinal rengim. Kızıla karşı biraz zaafım var. Siyah sac, beyaz ten kırmızı rujla gormek istiyorlar beni. Oyunculuk benim esas mesleğim. Fotomodellik severek yaptığım bir iş. Kendimi rahat hissediyorum. Deri ve tayt vazgecilmezim. Dar kalem elbiselerden hoşlanıyorum."
Merve Boluğur, sunucunun isteği uzerine Arap hayranlarına Turkce el yazısı ile teşekkur etti. Boluğur, "Orada sevilmek ve ilgi gormek cok guzel bir duygu. Bunu yaşattığınız ve projelerimi takip ettiğiniz icin cok teşekkur ederim" diye yazdı.