OYUNCU Gamze Ozcelik'e tecavuz ettiği suclamasıyla hakkında verilen hapis cezaları Yargıtay tarafından iki kez bozulan ve yeniden yargılanmasına başlanmasına rağmen duruşmalara gelmeyen eski milli basketbolcu Gokhan Demirkol, bugun Antalya'da katıldığı duruşmada tutuklandı.
Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen duruşmaya taraf avukatları katıldı. Duruşmaya gelen ve hakkında yakalama kararı bulunan Gokhan Demirkol, 2 yıldır yakalanmamak icin gizlendiğini ama sucsuz olduğu icin bundan vazgectiğini soyledi.

Mahkeme heyeti, "Yargı kararına rağmen duruşmalara katılmadığı ve kacma şuphesi bulunduğundan" dolayı Demirkol'un tutuklanmasına karar verdi. Bunun uzerine mahkeme salonunda bulunan polis ekiplerince kelepcelenen Demirkol, polis merkezine goturuldu.

Oyuncu Gamze Ozcelik ’e tecavuz ettiği iddiasıyla verilen hapis cezaları Yargıtay tarafından iki kez bozulan ve duruşmalara katılmadığı icin hakkında yakalama kararı cıkarılan Gokhan Demirkol ’un yargılanmasına Antalya 3 ’uncu Ağır Ceza Mahkemesi ’nde devam edildi. Bu sabah gorulen duruşmaya, Gamze Ozcelik ’in avukatı Makbule Tanış ile İnterpol tarafından aranan Gokhan Demirkol, avukatları Rıdvan Yıldız ve Yalın Canveren ’le birlikte geldi.

’CANIMI KURTARMAK İCİN GİZLENDİM ’

Mahkeme başkanı Mehmet Kesmen, Gokhan Demirkol ’a "Neredeydin" diye sordu. Demirkol ise "Basının ve kamuoyunun hakkımda başlattığı linc kampanyası yuzunden gizlendim. Amacım yuce mahkemenize saygısızlık yapmak değildi. Canım tehlikedeydi ve canımı kurtarmak icin gizlendim" dedi.

INSTAGRAM FOTOĞRAFLARINI MAHKEMEYE SUNDU

Gokhan Demirkol, Gamze Ozcelik ’in sosyal paylaşım sitelerinde yayımladığı fotoğrafları bastırdığı kartları, bir zarf icinde mahkemeye sundu. Demirkol savunmasında, "İşlemediğim bir suctan dolayı hukum yedim. Hicbir somut delil yok. Gamze hanımın İnstagram ’daki fotoğraflarına bakın. Mahkemeden kaynaklanan mağduriyetini cok iyi kullanıyor. 25 bin takipcisi var. Bahsedilen kişi benim kız arkadaşımdı. Defalarca cinsel ilişkiye girdik. Bizim aramızda fotoğraf paylaşımları oldu. Bunları kendisi zaten soyledi" diye konuştu.

Olay gunu kendisini Gamze Ozcelik ’in o donemde 13 yaşında olan kız kardeşi M. ’nin cağırdığını belirten Gokhan Demirkol, şoyle konuştu:

"Gamze ’nin Antalya ’da olduğundan bile haberim yoktu. Bu gun 22 yaşında olan, o donem 13 yaşındaki kız kardeşi bana mesaj cekti. ’Gokhan abi bizi ziyarete gel ’ diye. 13 yaşındaki bir kız cocuğu birisinin yonlendirmesi olmasa benden ne ister hakim bey? Ayrıca ben mahkemeye aynı geceyle ilgili bir goruntu daha verdim. Orada gece kulubunde eğlenirken goruntuler vardı. Orada Gamze hanımın uzerinde kırmızı body, sacları, makyajı tam. Ancak sonraki cinsel birlikte olma goruntulerinde Gamze hanım duş almış, uzerini değiştirmiş, makyajını temizlemiş, kupelerini cıkarmış, saclarını topuz yapmış. Zorla bir şey olsa bunları yapabilir miydi? Annesinin bile rızası var. Hangi anne, Turkiye guzeli kızını bırakıp evine gider? Biz rızasıyla defalarca cinsel ilişkiye girdik. İlk değildi ki. Siz burada cok tecrubeli hukukcularsınız. Bir avukatın 1 yılda baktığı davaya siz 1 gunde bakıyorsunuz. 4 dakikalık video goruntuleri ile hakkımda hukum kurulmuştur. 5 yıldızlı otele gidiyoruz. Otel gorevlisi geldi burada ifade verdi, ben kayıt yaptırmadan o otele nasıl girerim, nasıl kalırım. Gamze Ozcelik ’in ricasıyla ben onun odasına cıktım ve kaldım. Kendisine tecavuz edilen bir kadın tecavuze uğradığını nasıl anlamaz. Ertesi gun ben havalimanına bıraktım. Niye o zaman şikayet etmiyor da 1 yıl 2 ay sonra, goruntuler internette yayınlandıktan sonra şikayetci oluyor?"

RUH SAĞLIĞI BOZULDU KARARINA İTİRAZ ETTİ

Demirkol ’un avukatları da adli tıp tarafından verilen ruh sağlığı bozulmasıyla ilgili kararı kabul etmediklerini belirterek, "İhtisas kurulundaki kişilerin uzmanlık alanları rontgen, genel cerrahi, estetik uzmanları ruh sağlığının bozulduğuna dair rapor vermişlerdir. Biz bu raporu kabul etmiyoruz. Eski kararda direnilmesini talep ediyoruz. Ayrıca mahkemeden son savunmamızı yapmak icin sure talep ediyoruz" dedi.

Mahkeme savcısı Mustafa Piroğlu da Yargıtay ’ın bozma kararına uyularak daha once verilen cezanın artırılmasını talep etti. Mahkeme kısa suren aranın ardından Gokhan Demirkol ’un kacma şuphesi nedeniyle tutuklanmasına, avukatların savunma hazırlaması icin sure verilmesine karar verip duruşmayı 20 Kasım tarihine erteledi. Gokhan Demirkol, adli tıptan sağlık raporu alındıktan sonra cezaevine goturulecek.

OLAYIN GECMİŞİ

1 Temmuz 2004 tarihinde oyuncu Gamze Ozcelik ’e Kemer ’deki bir otel odasında tecavuz ettiği iddiasıyla Antalya 3 ’uncu Ağır Ceza Mahkemesi ’nde yargılanan Gokhan Demirkol, 25 Aralık 2006 ’da 5 yıl 10 ay hapis cezasına carptırıldı. Karar 9 Haziran 2008 tarihinde Yargıtay 5 ’inci Ceza Dairesi ’nin oybirliğiyle bozuldu.

Yargıtay ’ın bozma kararı uzerine yeniden yapılan yargılamada Gokhan Demirkol ’a, 7 yıl hapis cezası verildi. Ancak bu ceza da sanığın mahkemedeki iyi hali ve hakimin takdiriyle 5 yıl 10 ay hapis cezasına duşuruldu.

Bir kez daha Yargıtay ’a giden dosyayı bu kez 14 ’uncu Ceza Dairesi inceledi. Yargıtay, Adli Tıp Kurumu 6 ’ncı İhtisas Dairesi ’nin mağdur Gamze Ozcelik ’in tecavuz olayından dolayı ruh sağlığının bozulduğuna dair kararı doğrultusunda, sanık Demirkol ’un cezalandırılmasını istedi. Boylece dava ucuncu kez Antalya 3 ’uncu Ağır Ceza Mahkemesi ’ne dondu.

Gokhan Demirkol, tecavuz goruntulerinin internete duşmesi ve şikayet uzerine 30 Kasım 2005 tarihinde tutuklandı. Demirkol, 8 ay 10 gun cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak uzere serbest bırakıldı.