yaklaşık 5 hafta sonra 2. bir bebeğimiz olacak. o yuzden bayram vs. gecti dedim, eğitime başladık. bu konuda onceden cok konuşmuştuk. şu an 3. gundeyiz.
1. gun: saat 9bucuk ta cıkardık bezi, tum gun kulota yaptı. yapınca hemen cıkarmamı istedi. lazımlığı getirdik baş koşeye, ustune oturdu, kitaplar okuduk. oğleden sonra uykudan kalkınca lazımlığa azıcık yaptı, hemen tuttu gerisini. ayağa kalktı. yine ustune. gece de bağlamadım,saat 6 gibi ağlayarak kalktı,
2. gun: yaklaşık 1bucuk saat icinde altına, kalanına lazımlık tasını tuttum, tamam oraya yaptı. sabah sabah dondurma verdim,az da olsa yapptığı icin.2. cişinn hepsini lazımlık tasına yaptı. birlikte dokmeye gittik, sevindik. sonrasında ise lazımlığa kac kere otutrursa otursun yok, kalkıyo, kanepeye dayanıyor, yapıyor. sonra kulot cıkarmaya gidiyoruz. baktı ıslak kilot rahat değil, giymeden cıplak gezmek istedi. sonra benim biraz sinirim bozuldu, ağladım. oğle uykusuna yattı. kalktıktan sonra hic seslenmedim. bir-iki kere oturttum. lazımlığa oturmak bile istemiyor, tasını dahi gormek istemiyor. oturtmak icinde şeker, pepee vs. kullanır oldum. o yapıyor, ben kilot yıkıyorum, asıyorum, yaptığı yeri siliyorum. alaturka wc ye oturacak sandım. oturuyor. anında kalkıyor. gece cok sıvı tuketmediği icin kuru gecti.
3. gun: 4 bucuk gibi uyandı. pipi havada ama tuttu yapmadı, tekrar yattı. sabah tutuyor artık pipiyi, anlıyorum geldiğini ama ustune yaptı. biraz yapıyor, farkedince tutuyor, başka bi yere bida yapıyor,yine tutuyor. tutma kabiliyeti super. 3 kere falan 2 saaat icinde gene yaptı, hemen kilot cıkarttırıyor. yenisini giyiyor. pet şişe denemesi yapmak istedim, yok. gitti yine ustune. kakayı ise hergun yapardı, şimdiye kadar hic yapmadı.
korkuyor mu? inat mı ediyor? anlamadım. 15 gun sure verdim ikimiz icin. cok zor, cocuğun ne duşunduğunu anlamak daha zor.