Yeni diziniz hayırlı olsun. “Şeref Meselesi”, nasıl bir dizi?
- Teşekkur ederim. “Şeref Meselesi”, senaryosu cok kuvvetli bir iş. Turkiye ’deki dizilerde genel olarak bir senaryo sıkıntısı var. Ben izlediğim butun dizilerde iki saniye sonra ne olacağını kestirebiliyorum. “Şeref Meselesi”nde ise bu mumkun değil, o nedenle beni cok heyecanlandırıyor.
Cekimlere ne zaman başladınız?
- Ağustos sonundan bu yana setteyiz. Once Ayvalık cekimlerimizi tamamladık, sonra daİstanbul ’da calışmaya başladık. Setteki herkes cok sıkı şekilde calışıyor. Yonetmenimiz Altan Donmez bir sahnenin cekimine başlamadan once bizimle karşılıklı konuşuyor ve neticede ortaya cok guclu bir şey cıkıyor. Altan Hoca ’nın rejisine hayran kaldım. Bunun dışında cok guzel bir ekip olduk. Bazı işleri izleyip “Guzel ama eksik bir şey var” dersiniz ama ne olduğunu bir turlu bulamazsınız ya, işte o bulamadığınız şey aslında enerjidir. Bu enerji de set ekibinin, oyuncuların ve sanat ekibinin kaynaşmasıyla olur. Bizim aramızda cok guclu bir enerji var. Bu enerjinin izleyiciye de yansıyacağını biliyorum.

Canlandırdığınız Emir karakterinden de bahseder misiniz biraz?- Emir, Kerem Bursin ’in canlandırdığı Yiğit karakteriyle kardeş. Yaşadığı koy ortamında şehirli eğimi alan tek insan. Akademik altyapısı var, derslerinde cok iyi. En onemlisi de ‘hukuk ’ kavramı onun icin cok farklı bir yerde. Hukuka olan inancı, dunyayı duzeltme isteğini doğuruyor. Babası bir haksızlığa uğruyor ve Emir intikam yemini ediyor. İntikam icin eline silah da alabilirdi ama o daha sanatsal bir yonden intikam almayı seciyor; hukuk yolunu kullanıyor. Emir cok zeki ve asla ofkesinin kurbanı olmayan biri.
Rolunuze nasıl hazırlandınız?
- Bizim icimizde cok buyuk bir hazine var, tek ihtiyacımız onu arayıp bulmak, o hissi icimizden cıkarmak. Emir karakterine calışırken, onun hırslarını ve duygularını hissettiğim zamanlar oldu. Onu anlamaya calışırken bir yandan da onu icimde buyutmeye başladım. Bu uzun bir surec... Ben, metot oyunculuğunu kullanarak Emir ’i anlamaya calıyorum.

COK EĞLENİYORUZ NAZAR DEĞMESİNYiğit ve Emir ’in arası nasıl peki? Kardeşlik ilişkileri nasıl?- İki kardeş arasındaki sevgi cok buyuk. Hem aile bireylerine hem de etrafa karşı birbirlerini surekli olarak kolluyorlar. Aralarında sadece 1 yaş var. İkisinin arasındaki sevgi hic bitmeyecek. Gun gelip birbirlerine ofke duysalar bile sevgileri hem o ofkeyi besleyecek hem de sondurecek.
Sette yeni jenerasyon oyuncularla bir aradasınız, kıskanclıklar oluyor mu aranızda?- Aksine, muhabbetimize doyum olmuyor. Bu setteki herkes cok iyi oyuncu, hepimiz birbirimizi kamcılıyoruz. Rollerimizle ilgili fikirlerimizi soyluyoruz, tavsiyeler verip birbirimizi besliyoruz. Sahne dışında da cok eğleniyoruz. Kendi kendimize “ne guzel bir ekip olduk biz ya” dediğimiz de oluyor, nazar değmesin. Ama nazar değeceğini de sanmıyorum, cunku nazara acık bir enerji değil bizimkisi.
Genc jonler arasında kendinizi nerede konumlandırıyorsunuz?
- Boyle bir lig olduğunu duşunmuyorum. Ben oyuncuyum ve sadece işimi en iyi şekilde yapmaya calışıyorum...
Sizce yaptığınız işte fiziksel gorunuş ne derece onemli?- Dizide fizik, tamamen bir dezavantaj, cunku ister istemez sizi bir kalıba sokuyorlar. Oyunculuktan ziyade verdiğiniz pozla var olmak zorunda kalıyorsunuz. Ama tabii bu sinema ve tiyatro icin gecerli değil.
Oyunculuğunuzu geliştirmek icin neler yapıyorsunuz?
- Her anımı calışarak geciriyorum, oyunculuk koclarımla pratikler yapıyorum. Yurtdışındaki workshop ’ları takip ediyorum. Dunya tiyatrosuna ait başyapıtları okuyorum. Ne gerekiyorsa onu yapmaya calışıyorum.

OZCAN DENİZ ’LE KAVGA ETTİKOzcan Deniz ’in yeni filmi “Sevimli Tehlikeli”nin cekimlerinde kaburgalarınızı zedelediniz. Neden o sahnede kendiniz oynadınız, dublorunuz yok muydu?- Bir yerden bir yere atlama sahnesi vardı. Dublor getirdiler aslında ama cok eğlenceli olacağını duşunduğum icin ben atlamak istedim.

Ozcan Deniz boyle bir şeye nasıl musaade etti?

- Kavga ettik zaten. “Atlayacağım” dedim, “Atlayamazsın” dedi. Derken atladım. Kaburgamın catlaması cok buyuk bir şanssızlıktı. Aynı anda iki kişi atladığımız bir sahneydi. Yanımdaki arkadaş yuz ustu duşmesi gerekirken yuzukoyun duşunce dirseği benim kaburgama geldi.

Dublor kullanmadığınız icin pişman oldunuz?

- Oldum tabii, olmaz mıyım? (Guluyor) Beş hafta spor yapamadım, geceleri sancılarla uyandım.

Peki Ozcan Deniz ’le calışmak nasıldı?
- Ozcan, bir oyuncudan ne alacağını cok iyi bilen biri. Dersini cok iyi calışmış. Bu film, kariyerime kattığı guzelliklerin yanı sıra bana Ozcan ’ı kazandırdı. Cok babacan ve cok iyi bir insan.

KADIN COK GUZEL GULMELİ
Birlikte olduğunuz kadında ne gibi ozellikler ararsınız?

- Cok guzel gulmeli ve gulmenin kıymetini bilmeli. Bir kadında aradığım en onemli ozellik bu. Gulmek hayata karşı bir tepki ve bir duruştur.

Siz nelerin kıymetini bilirsiniz?- Genel olarak kıymet bilen biriyim.

ASLA COCUK SAHİBİ OLMAYACAĞIM
Bugune kadar yaşadığınız olumlu ya da olumsuz şeyler size neler kattı?

- Cok şey kattığı kesin. Aynı şeyi gecen gun bir arkadaşımla da konuştuk. Ona “Asla evlenmeyeceğim ve asla cocuk sahibi olmayacağım” dedim...

Hurrşyet / Kelebek