Unlu oyuncu Nebahat Cehre, rol aldığı Azeri filmi 'Kanlı Ocak'ın cekimleri icin gectiğimiz gunlerde Azerbaycan'a gitti. Azerbaycan'ın bağımsızlık mucadelesini anlatan filmde anne rolunu ustlenen Cehre, ulkede kısa bir tura da cıktı. Şehitliği gezen oyuncu, daha sonra hem filmi, hem de hakkında merak edilenleri anlattı...

Cehre'nin acıklamalarından ara başlılklar...

-Bağımsızlık savaşıyla ilgili bir senaryo geldi. Bu konularda cok hassasım. Teklifi zevkle kabul ettim. Cekimler cok guzel gidiyor.

"FİLMDE BİR ANNEYİ CANLANDIRIYORUM"
-Filmde bir anneyi oynuyorum. Bu diğer canlandırdığım anne karakterlerinden farklı. Doğal, hic makyaj yapmayan bir kadın. İki evladının mutlu olması icin, ocağının ışığı sonmesin diye uğraşan, torunlarını gorme savaşı veren bir anneyi canlandırıyorum.

"COCUK YAPMAMAMIN SEBEBİ..."
-Anne değilim, cocuğum yok. Yeğenlerimi cok seviyorum. Prensip olarak cocuk yapmadım. Bunun nedeni kariyer değildi. Ben kucukken babamı kaybettim. 5 yaşında Samsun'dan İstanbul'a geldim. Anemin sonraki eşi bir hakimdi. Uvey babayı fazla sevemedim. Sanırım bu duşunce o zamandan kaldı. Cocuğun, anne babayla mutluluk icinde buyumesini isteyen biriyim.

"COK DOĞAL YAŞIYORUM"
-Cok doğal yaşıyorum. Erken uyuyorum, sakin bir yaşantım, guzel dostlarım var.

-Bir oyuncunun işini cok sevmesi ve saygı duyması lazım. Oyuncu kapris yapamaz, oyuncunun kaprisi affedilemez. Disiplinimizi kaybedersek asla başarılı olamayız.