Kopeğimle Maceralarım (GUNLUK)

bugun kopeğimle kayınvaldemlerde kaldık, kayınbabam daha once terrier kopeğini kaybettiği icin gece kujuyu bahceye kapattı, bahcede ozgur gezdi, fakat sabah erken saatlerde bahcedeki maydonozlara işiyor ve kaka yapıyor diye ve cok ses cıkarıyor diye boş ardiye odasına kapatmış, saat 8 de kujunun ağlamasıyla uyandım, kopeceğizim nasıl rezil olmuş, hemen gittim cıkardım, kayınbabama surat yaptım kopeğin psikolojisi bozuluyor diye, sonra bahce kapısını actım mahalleye cıktı, onumuzdeki boş arsada uzakta duran bi kediyi kovaladı biraz, sonra dolandı yerden bişey buldu geldi, baktım sopa gibi gomecek yer arıyo, anlıyom artık napmaya calıştığını, bende bahceyi işaret ettim gel kuju bahceye gom dedim girdi, kayısının altında uğraşmaya başladı ben yanaşınca tedirin oldu kacırdı yemeğini, baktım bi koyun bacağı, paca yani, allah allah dedim kopek ne şanslı, tam arkamı dondum bahce kapısından dışarı baktım ne goreyim kujunun pacayı getirdiği yere bi suru kadın toplanmış ateş yaktılar kelle paca kozleidler, hay aksi kuju komşunun pcasını calmış, neyse onlar sormadı bende soylemedim, sonra cocuklar geldi, bizim eve gore burası daha kalabalık, bahceye geldiler kopeği sevecez diye, ben ağızlarını aradım, ufaklıklar bana bi cocuğun kopeğimi kacırıp satmak istediğini soylediler ve kopek kac para diye sordular, ama dedim bu kopek siyah cok cirkin bu para etmez ama beyaz olsaydı 500 tl ederdi, yok cocukları kandıramadım siyah ama cok atlı dediler, sonra ikindin kendi evimize gectik, kuju dışardasydı aslında gunduz bahceye kapatmam gerekirdi, ama işte unutmuşum dunden beri ortalarda yok, gece eşimle balkondan sesini dinledik, ama ne care, neyse dedim o allaha emanet, vicdansız birine takılmazsa başının caresine bakar, yemek bulur, bulamazsa bi cocuğa kuyruk sallar yuva bulur, sokakta kalırsa soakak kopekleri zaten arkadaşı olur, acı cekerek olmezse hayatta kalır, biri bi bodruma kapatmazsa ozggurse evini geri bulur, arabayla cok uzaklara veya şehir dışına giderse kokuyu takip edemez kaybolur, ama petshoplar 2. el kopeği almaz, bu işten anlamayan birine 200 tlye belki satılır ,, belki hamile kalır gelir bahcemdeki yuvasına yavrular, ben bakarım o yavrulara, neyse allah yardımcısı olsun,
evimizin etrafında emniyet asayiş sağlayamadığı icin cıkıp arayamıyorum hatta perdelerimi bile acamıyorum cunku mahallede bi kac gun once cok talihsiz bi olay yaşandı ve bi suru ekip aracı ve bi grup tinerci vardı..