Merhaba tecrubeli anneler,

10,5 aylık bir bebeğin şunları yapabilmesi normal mi?

Konuşma: Bilincli anne, baba,, mama, meme, Ataturk, kuş gaak, arabalara "duuut" ışık vantilator kitap icin "ac", anneanne, dede, hadi gel, hadi git, hadi, deh dıgıdık, evet, duştuğunde "acıdı" , elini kulağına goturup "alo" aklıma gelenler

Oyunlar: duut duuut diyerek arabaları el ile surme ve kumandalı arabayı profesyonel değil tabiki ama bilincli şekilde kullanma. Kitaplarda uğur boceği, at, kedi, tavuk, guneş, kurbağa, araba, cicek, arı, ayı, ağac, su bardağı, kelebek gibi nesneleri soyleyince gosterebilme. şekilleri aynı şekil oyuklardan gecirmeye calışma. elime mızıkayı uzatıp calınca dans etme. Kapak acma kapama (şişe kavanoz kapı tencere, krem kapakları..vs),

Beceriler: catalla yemek yeme, yutamadığı yiyeceği parmağıyla geri cıkarma, 22 basamaklı bir merdiveni ardarda 7 kez cıkıp 2 kez kendi inme (yardımsız), eşleştirme yapma ( kendiliğinden, kukla kuşuna benzeyen bir kuş resmini oyuncakların arasından bulup gidip gidip uzerine koyma gibi), cozum bulma (kendi acamayınca annesinin elini tutup acamadığı nesneye goturme gibi), muzik actırıp actırıp dans etme

Soyleneni anlama, yapma: Hadi babayı op deyince opuyor, yemek yerken hadi babaya da ver ya da bana da ver deyince elindekini anneye babaya sırayla yediriyor, hayırdan anlıyor, sana muzuk acayım mı "ac", su icer misin "ic icc" diyor. Bay bay de deyince el sallıyor, opucuk deyince veriyor uzakan..vs vs aklıma gelenler, aslında soylediğim şeylerin coğunu anlıyor

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Bu gelişim bana biraz ileriymiş gibi geliyor ama bana mı oyle geliyor bilemiyorum. Orneğin kumandalı arabanın kutusunda +3 yaş yazıyordu. tecrubeli annelerden ya da bebeği bu aylarda olanardan cevap bekliyor olacağım.

Sevgiler