Paramparca dizisinin başrol oyuncusu Nurgu Yeşilcay'ın sırrı ortaya cıktı....

Vatan Gazetesi'nden Gulşen Yuksel'in yazısına gore; “Paramparca” dizisinde Nurgul Yeşilcay'ın yorgun goruntusu bir suredir dikkatimi cekiyordu. Son donemde yer aldığı dizilerde yaşadığı reyting yenilgileri yuzune yansımıştı sanki. Ust uste yaşanan hayal kırıklıklarından sonra 'Paramparca' can simidi gibi yetişti Nurgul'un imdadına.

Dizi yayınlandığı gunden bu yana zirveye demir attı, uzun bir sure daha orada kalır. Senaryosu da oyuncuları da tamamdır. Son yayınlanan bolumde Nurgul Yeşilcay'ın goruntusu de daha bir iyi geldi gozume. Estetik mi oldu diye duşunurken yaptığım bir araştırma sonrası işin aslını oğrendim. Nurgul bir suredir belirgin goz altı halkalarından ve yuzundeki lekelerinden rahatsızmış. Bu yuzden makyajını yoğunlaştırmış ama halkalar ve lekeler bana mısın demiyormuş. Yaşadığı bu sıkıntıyı yonetmeni Cevdet Mercan'la paylaşmış. Oyuncusunu memnun etmek isteyen yonetmen de careyi sete ozel ışıklar kurdurmakta bulmuş. Bu ozel ışıklar sadece Nurgul'un olduğu sahnelerde kullanılıyormuş. Nurgul'un yuzune alttan soğuk ışık tutularak cildinin olduğundan daha puruzsuz gorunmesi sağlanıyormuş. Tam olarak kapanmayan goz altı halkaları ve sivilceler icinse teknolojinin nimetlerinden yararlanmışlar. “Dijital operasyon“ isimli bu sistem icin photoshop'un sinema icin uyarlanmış bir versiyonu denebilir. Daha once Hollywood yıldızlarının bu yonteme başvurduğunu duymuştum. Dizilerin ya da sinema filmlerinin son montaj aşamasında uygulanan bu yontemle oyuncuları ince belli veya selvi boylu yapılabiliyorlar. Veya sanal botoks ile oyuncunun yuzunden yılların izini siliyorlar. Photoshop'un muadili olan bu teknik, oyuncuyu sihirli bir duğme gibi istediği goruntuye kavuşturuyor. Paramparca'nın son yayınlanan bolumunde Nurgul'un bazı sahnelerinde bu yontemin uygulandığını duydum. Şimdi diğer oyuncular da 'dijital operasyon' diye tutturur mu bilmem ama bazı sinema yazarları bu yonteme şiddetle karşı. Hayatın icinden olması gereken karakterlerin gercekliğini azalttığını duşunuyorlar. Estetiksiz oyuncunun kalmadığı bu sektorde, gerceklik aramak ne kadar doğru size bırakıyorum.

Goz altı Torbalarından ve Morluklarından Kurtulmanın 9 yolu Tıklayınız