Mrhblar.. bende doğum hikayemi yazmak istedim.. hep icimden geciodu ama anca nasip oldu..
Eşimle dort senelik evliydik,ilk başlarda biz istemioduk sonra Reyyan'm nazlandı,korunmayı bıraktıktan bi bucuk sene sonra hamile olduğumu oğrendim,dunyalar benim oldu.. cift cizgiyi gorunce salya sumuk Rabbime şukrediyordum.. guzel bi hamilelik gecirdim.. onceleri bebek istemeyişimin sebebi mide bulantısı fobisi:s ama cok şukur ki midem bulanmadı,iştahım acıldıkca acıldı doğum yaptığım hafta tartıldığımda toplamda 25 kilo(cuk) almıştım sadece
neyse beklenen doğum tarihi 10 ocak olan kızım burdada (bayaı) nazlandı ve 18 ocakda gelmek istedi.. son hafta gecmek bilmedi.. zten kızlar erken gelir lafından ben bi ay oncesinden beklemeye başlamıştım ha geldi ha gelicek die, ama daha cook beklerdim dr.'um artık bu haftada doğmazsa ayın 20'sinde gel doğumu başlatalım demişti, bende; 19 ocak da gelsem bende 19 ocak doğumluyum aynı olalım bari demiştim ve ole karar verdik.. hahah akıl planlar yaparken kader kıs kıs gulermiş.. ne doğru bi soz
18 ocak gecesi saat 2 de yattım hicbişi yok.. saat 3 de uyandım hafif bi sancı.. yok yaa deildir herhalde.. ama daha uyku tutmaz.. gittikce sancı artar artar artar.. 3 dk'da bir.. 2 dk'da bir.. saat 6'da artık eşimi uyandırdım dayanamıorum daha, hadi hastaneye gidelim die.. 6:30 gibi hastanedeyiz sancılar dakikada bir ama oluyorum o nası bişi.. regl sancısından biraz daha şiddetli derlerdi halbuki.. regl gunlerimde bayılıp hastanelik olan ben bile dayanamıorum.. nobetci ebe nst'ye bağladı tavan yapmış sancılarım ama acılma yok:s benle birlikte iki kişi daha sancı cekio odada.. birinin 3 cm acıklığı bayaı bağırıo.. diorumki kendi kendime onun 3 cm acığı varmış ya demekki cok daha fazla acı cekio ondan bole bağırıo ebe dediki burda senden cok acı ceken yok şuan.. tbrk ettim kendimi olurayak
neyse zaten sancı tavan yapmış bide suni sancı bağladı ebe artık hicbişi yapamıorum yatsam sancı daha cok belli oluo,kalksam midem bulanıo.. bu arada nobet deişimi oldu,haftalarca beni kontrol eden ebe geldi guleryuzuyle.. bide o baktı 1 cm acılma.. dr. gelicek birazdan dedi ama ben oluorum.. dr. geldi adamın ayaklarına kapancam nerdeyse noolur sezaryene alın beni die.. nası ağlıorum dayanamıorum die.. dr'um da; biraz daha sabret, ben sana guveniyorum, sen normal doğum yapabilirsin, zaten epidural istiodun azcık daha dayan oğlene kadar acılma olmassa alıcam soz dio.. tmm dedim ama oğleni bırak saniye gecmio,carşafların dili olsada anlatsalar ne işkencelere maruz kaldıklarını bi Yasin okuyim dedim belki zaman gecer.. gercekten o anlar rahatladım.. dişimi sıka sıka 4-5 Yasin okudum,bildiğim butun duaları kacar kere okuduğumu hatırlamıyorum.. sonra bi hatun geldi.. doğum yapcakmış ama sancısı yokmuş.. seninde sancın yok galiba dedi hic bağırmıosun dedi bende dedim sancım var da bilmem herhalde utandığımdan bağıramıyorum.. ohoo dedi şimdi bana suni sancı takılsında sen bağırmayı gor dedi,gercekten sancın olsa duramassın dedi ) guldum sadece.. kadına sancı serumunu bağlamalarıyla bağırması bi oldu diyebilirim
neyse bi yandan ebe gidip gelip acıklığıma bakıp acılmaya yardım etmeye calışıo.. diğer eli elimde elimi sık rahatla dio.. canım benim.. kadının kemiklerini kırdım yinede sesi cıkmıo normalde 4 cm de yapılıo epidural, ama senin 3 cm olsun yapalım epiduralini dedi.. daha cabuk acılsın die suyunu deşelim dedi tmm dedim,patlattı suyumu ve.. bebek kakasını yapmış,dr'la goruşup sezaryene alalım seni dedi.. ama ben nası seviniorum kurtuluorum sonunda die.. dr geldi sezaryene alıoruz dedi uzgun bi şekilde.. tmm dedim sevincli bi şekilde ebe beni wc goturdu;sen cok acı cektin, sonda takmasınlar wc'ye gittim dersin ameliyathanedekilere dedi.. tmm dedim.. ameliyathanede sancı ve sevincle muhabbet ettikten sonra,anestezist birazdan goruşuruzz dedi guleryuzuyle.. ama ben daha bayılmad.. dedim sonra bi baktım beni uyandırıolar ama ordada cok ağlamışım karnım cok acıoo die.. anneemm die.. sonra yanıma ağlayan bi melek verdiler.. goğsume yatırdılar.. o ağlayan melek susuverdi.. kokladım.. ağladım.. optum.. ağladım.. şukrettim.. ağladım..c.tesi benim doğum gunumde doğmasını istediğimiz omrumun ilkbaharı, cuma gunu cuma saatlerinde doğdu.. yani iki saattir anlattığım bu kadar olay gece 3:00 ile oğlen 13:00 arasında oldu
şimdi 8 aylık yavrum bi tatlı ki.. aynı ben:d
gonul isterdiki normal doğum yapayım.. ama olmayınca olmuyor, acılmayınca acılmıyor biraz acı cektim,ama hicc uzulmuyorum,başka turlu belki yavrumun kıymetini bu kadar bilemezdim.. hele ilk zamanlar ne zorluklar cektim bee die yuzune bakıp bakıp ağlardım şimdi o acılardan eser yok.. herşeye değer.. biraz azıcık uzun oldu k.bakmayın..
son olarak; Rabbim herkesin evladını bağışlasın,hayırlı uzuun omurler versin.. evladı olmayan kardeşlerimize de bu guzel duyguyu tattırsın,hayırlı evlatlar nasip etsin..