Arkadaşlar ilk once konuyu doğru yere mi actım bilmiyorum.Ama en uygun burası vardı.Ben şuan 7 aylık hamileyim.Calışan bir anne olacağım.Oğretmenlik yapıyorum.Allahım izin verirse bebeğim 8 aylık olana kadar yanında olacağım.Ancak sonrasındaki bakım olayı kafamı cok kurcalıyor.Eşim bu konuda anne anne ve babannenin 1 er hafta donuşumlu bakmasının uygun olacağını soyluyor.İki tarafında ilk torunu.Ancak internette okuduğum coğu yazıda ve universite hayatımda aldığım cocuk gelişimi derslerinde hocalar bebeğin surekli bir bakıcısının olması hem guven duygusu hemde yetiştirilişi icin daha uygun diyor.Yani donuşumlu bakımlar uygun bulunmuyor.Sizin bu konudaki fikirleriniz nedir?Bebeğine anneanne ve babannenin donuşumlu baktıran var mı?

Bebeğe bakacak kişinin anneye hem karekter hem davranış olarak benzemesi uygun bulunuyor.Bebeğime tek kişinin bakması uygun olacaksa doğal olarak bunun anneanne olması daha mantıklı gozukuyor.Ancak bu durumda eşimin ve kayınvalidemin bana kırılacağını duşunuyorum.Bebeğimi istediğim gibi yetiştirme konusunda annemle daha rahat iletişim kurabilirim.Ona şunu yap bunu yapmayı rahat rahat soyleyebilirim ve annemde beni dinler.Ancak boyle bir durumu kayınvalideme yapmak cok zor gibi geliyor.Aramızda sorun cıkabilir diye korkuyorum.

Bu konuda bana fikir verebilirseniz cok sevinirim.Ozellikle bu durumu yaşayan kişiler var mı merak ediyorum.