Bebeğin Adı: EGE
Beklenen doğum Tarihi: 26 EYLUL 2013
doğum Gunu ve Saati: 20 EYLUL 2013 11:23
Bebeğin Boyu ve Kilosu: 53 cm / 3600 gr
Hastane Adı: Aydın Nazilli referans hastanesi
doğum Şekli: NORMAL
Kacıncı Haftada Doğduğu: 39+1

Oncelikle Allah herkese benimkisi gibi bir normal doğum sureci nasip etsin. 38+4 te hastaneye gittiğimizde o zamana kadar hep normal doğum diyen doktorum bebeğin 4 kiloya yaklaşması sebebiyle beni sezaryen ihtimaline karşı uyarmıştı ve muhtemelen bebeği 39. haftada sezaryenle alacağını soylemişti. moralim bozulmustu ama yinede Allahtan hep hayırlısını dileidm. derken 39. hafta gecesi 12 gibi cekyatta uzanarak tv izlerken icimden once icimdeki tekmeyi sonrada yavaşca akan sıvıyı hissettim. once idrarımı kacırıyorum zannettim ancak banyoya koşunca durum anlaşıldı. suyum epey bi boşaldı buarada duş aldım ıhlamur ictim. yavaşca hazırlanıp hastaneye gittik. nobetci ebe hemen doktorumu aradı. bu sırada 1,5 santim acılmam vardı.sonrada bana serum bağladı. nst de yalancı doğum sancıları cıkıyordu bense icimden "eyvah hem acılmam yok hem sancım yok kesin sezaryene kaldım" diye geciriyordum. sabaha kadar hafif adet sancısı gibi sancılar oldu ama pek onemsemedim biraz psikolojik olduğunu duşunuyordum.cunku gecenin bir vakti doğumhanede sadece ben ve nobetci ebe vardı eşimide almıyorlardı iceriye insan haliyle duşunup sancı kuruyor kafasında diyordum. derken sabaha karşı catı muayenesinde hic suni sancısız 6 santime kadar acılmıştım. sabah doktorum geldiğinde "herşey cok guzel catın uygun acılman iyi" diyordu. derken saat 9 gibi suni sancı bağlandı ve 10:00 gibi gercek sancılar başladı. burda epidural falan da yapmıyorlar ama bağırıp cağırmanın bu surece bir faydası yok işte.dayanmak lazım. 11e kadar ara ara doğum sandalyesinde acılmama bakıyorlardı.8 cm 9cm etrafım ebe hemşire kaynıyor hepsinin dediği aynı "sancı hissi geldiğinde ıkın, gittiğinde bırak". surekli "bak sacları gorunuyor az kaldı" diyorlardı. derken 11:23 te oğlum ege dunyaya geldi. balık gibi kayıverdi bi anda oyle rahatladımki o sırada. sonrasında dikişlerim atıldı o esnada doktoruma surekli "hic doğum yapmamışım gibi dik" diyordum oda gercekten ozendi. bir yandan ben dikilirken hastanenin cocuk doktoru oğlumu muayene ediyordu boyunu kilosunu kalp atışları hakkında falan bana bilgi veriyordu. ebeler, orda gorevli kızlar hep "maşallah hoca hanım hic bağırmadınız ne dirayetliymişsiniz" diyip duruyordutabi cok hoşuma gidiyordu oğlum ve ben birlikte başarmıştık. derken oğlumu temizleyip kucağıma verdiler. o an cok ozeldi. dikişim cok olmadığı icin o gun hemen ayaklandım ertesi sabahta taburcu ettiler.
dilerim Allah herkese guzel doğumlar nasip eder. ben doğuma gitmeden birsuru doğum hikayesi okumuştum ve ordan oğrendiğim cok şey olmuştu. bi kere sancı geldiğinde kesinlikle bağırmak yerine dua etmek lazım insana muthiş bir guc veriyor. birde ıkınma şekli onemli ağızdan derin nefes alıp burundan vermek lazım. doğumun yaklaştığı haftalarda hurmanında doğumu kolaylaştırdığını okumuştum ve doktorumun sezaryen dediği gunden itibaren kendimi resmen hurmaya vermiştim. onunda acılmamda faydası olduğuna inanıyorum. dilerim Allah herkese kolaylıklar versin