Emzirmek ne kadar zor olabilir ki?
Bebek var, anne var, sut var. Koy bebeği memenin onune emsin.
Ne yazık ki oyle değilmiş.
Gebeliğim suresince kitapcılarda kitaplarla boğuşurken emzirme ile ilgili ciltli kitapları gorup hayrete duşmuş, ne yalan soyleyeyim bir tanesini bile elime alıp kurcalamamıştım bile. Emzirme uzerine bu kadar ne yazılabilirdi ki.
Ya! Sen misin bakmayan.
Sorunlar calışmadığım yerden cıktı.
Emzirmek neden bu kadar zor peki?
Bu aslında benim goğus yapımla alakalı bir sorun. Oncelikle meme ucum yeterince cıkmıyor ve goğusler cok iri. Meme ucları dışarıda değildi onceden de ama bu kadar da kotu değillerdi. Sanırım goğusler sut ile dolup buyuyunce iyice kayboldular ki ben emzirme ile cok daha fazla cıkacağını duşunuyordum.
Hassasiyet malum, tum kadınlarda aynı. Alışana kadar bir acı oluyor.
Ama bende bunlara ek olarak emzirme sonrası ağrı ve batmalar vardı.
Aman Allahım sut boşalıyor ve sanki yara olmuş sut kanallarından sanki tuzlu su akıyor. Meme ucundan sırtıma kadar yayılan bir batma. Bazen beş dakika bazen de bir saat suren bir sızı. Doktorum, yeni sut uretimi sırasında kanallarda ağrı olabileceğini soyledi. 2-3 ay sonra gececektir diyerek buyuk bir hayal kırıklığı ile başbaşa bıraktı beni.
Yaa! Sen misin emzirmeyi hafife alan .
Nitekin iki ay boyunca bu ağrı ve sızıları cektim. Sol goğsumu ikinci kez tıkadıktan sonra antibiyotik tedavisi ve tabiki de oğlumun muthiş işbirliği ile tekrar actık memeyi. Bu olaydan 3-4 gun sonra fark ettim ki ağrı ve acı yok.
Evet

Ogun gelmişti sanırım. Doktorumun gececek dediği gun gelmiş catmıştı. Dort gozle beklediğim emzirme anları bizi bekliyordu artık. Hep emzirmenin en sevdiğim eylem olacağını duşunuyordum. Oğlumla yapış yapış, altlı ustlu, kucak kucağa gececeğini duşundukce emzirmenin ne kadar da mutluluk verici olacağını hayal ediyordum ama ne yazık ki bir sure emzirme vakti yaklaştıkca ben geriliyordum.
Ama bitti.
Acı yok.
Ağrı yok.
Mutlu mesut emişme var
- See more at: Acemi ANNE ve BABA: Yaa! Sen misin emzirmeyi hafife alan….