Merhabalar benim bebeğim 11 gun sonra 5 aylık oluyor ek gıda ile ilgili bişeyler soracam ve paylaşacam tecrubeli annelerin cevaplarını bekliyorum.Bebeğim şu ana kadar sadece anne sutu aldı cok şukur. 4.ay kontrolunde doktorumuz ek gıdaya başlayın demişti ama ben kilosu gelişimi iyi olduğu icin en azından 5. aya kadar daha bekliyim dedim ve 5. Ayda alıştırma olarak başlayıp 6. Aydan itibaren oğun olarak vereyim diyorum.Yani o 1 aylık sureci tattırma alıştırma sureci yapmak istiyorum araştırmalarım sonucu kendimce bir liste yaptım ilk 2 gun elma suyu 3.gun elmanın puresi yada duruma gore gene suyu ve 1 tatlı kaşığıyla başlayıp her gun bir kaşık fazlalaştırarak.Sonra armutla aynı mantıkla devam etmek istiyorum iki gun suyu 3.gun puresi şeklinde ve hergun birer tatlı kaşığı artırarak.meyveler bitince gene 3 gun yalnız yoğurt ve daha sonra sebzeye gecip 3gun patates ondan sonraki 3 gun patates + havuc daha sonra patates + havuc + kabak.. oyle gitmek istiyorum merak ettiğim bu sistem doğru mu eksiğim yada fazlam var mı bir de 6. Aydan sonra gunluk ne miktarda vereyim ek gıdayı yani bir meyve bir sebze oğunumuz orneğin cay bardağının neresine kadar olsun miktarı merak ediyorum.Biraz erken soruyorum bunlari sanırım ama zaman hemen geciyo artı merak ediyorum cevaplarsanız cok mutlu olurum teşekkurler tum ek gıda maratonundaki annelere kolaylıklar diliyorum.